Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de veel gestelde vragen m.b.t. de heropening van de bib.

Wanneer is de bib open?

We zijn weer open met een beperkte dienstverlening. Je kan van maandag tot vrijdag telkens van 10 tot 19 uur bij ons terecht.

In juli en augustus zijn we open op zaterdagvoormiddag van 10 tot 13 uur. Vanaf september zullen we op zaterdag weer een hele dag geopend zijn. 

 

Welke richtlijnen moet ik volgen als ik naar de bib kom?

Lees de richtlijnen hier na.

 

Wat als ik mijn materialen moet terugbrengen?

De terugbrengdatum van de geleende materialen is vastgelegd op 6 juli. Zo vermijden we dat iedereen tegelijk naar de bib komt na de heropening.

Je kunt je leentermijn nakijken via Mijn Bibliotheek. Nog geen bibliotheekprofiel? Maak er zeker één aan! 

Materialen mogen steeds teruggebracht worden via de inleverschuif.


Wat als ik al te laat was?

Was de uiterste terugbrengdatum vóór 13 maart? Het telaatgeld vanaf 13 maart wordt bevroren en loopt niet verder op tijdens de periode van de sluiting. Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Kom dan even langs de balie zodat we dit kunnen nakijken. 


Kan ik studeren in de bib?

Ja, dat kan weer. Hier vind je meer info.

 

Ik heb nog een boete, wat nu?

De betaalautomaat is beschikbaar. Betaal zo veel mogelijk contactloos met je bankkaart.

 

Kan ik met vragen of problemen terecht aan de balie?

Ja, maar respecteer daar de veilige afstand van 1,5 meter met andere bezoekers. Een medewerker staat klaar achter plexiglas.

 

Kan ik kranten en tijdschriften lezen?

Ja. Hou hierbij wel afstand, ontsmet je handen en noteer je naam op een lijst i.v.m. contactopvolging

 

Kan ik naar het toilet?

Ja. De toiletten zijn weer geopend.

 

Kan ik even gaan zitten in de bib?

Ja. Hou hierbij wel altijd een veilige afstand.

 

Wordt er weer voorgelezen voor kinderen?

In de bib wordt voorlopig niet voorgelezen. Maar er zijn wel andere activiteiten voorzien. Enkele vertelparadijzen, een zoektocht van vlieg, ... Meer info vind je hier.

 

Kan ik nog reserveren?

Ja, daar moet je voor betalen volgens de gewone regeling. Je reserveert online via de catalogus en Mijn Bibliotheek. Elk exemplaar dat je reserveert, kost 1 euro. Je krijgt een bericht van ons zodra je reservering beschikbaar is. Volg bij het afhalen dezelfde procedure: buiten wachten, binnen met een mandje, afhalen aan de balie.

 

Kan ik mij inschrijven als nieuw lid?

Ja, dat kan weer. Tijdens de sluitingsperiode was dat niet mogelijk. Nu kan je daarvoor met je identiteitskaart terecht aan de onthaalbalie. Volg bij je bezoek altijd dezelfde procedure: buiten wachten, binnen met een mandje, meld je aan de balie, en hou afstand.
 

Mijn abonnement is verlopen.

Het abonnement verviel eind maart of eind april.
Door deze uitzonderlijke coronatijd hebben wij je lidmaatschap vernieuwd en de lidmaatschapsbijdrage kan je later betalen via onze betaalautomaat, zodra de bib weer opent. Daarvoor heb je vijf maanden de tijd en in die tussentijd kan je nog steeds gebruik maken van Mijn Bibliotheek.

Het abonnement vervalt eind mei.
Leners van wie het lidmaatschap eind mei vervalt, krijgen een automatisch mailtje. Wil je graag je lidmaatschap verlengen met 12 maanden, tot 31/05/2021? Stuur ons dan een mailtje op bibliotheek@lommel.be.
Wij brengen de hernieuwing van je lidmaatschap in orde. Je lidmaatschapsbijdrage kan je later betalen via onze betaalautomaat, zodra de bib weer opent. Daarvoor heb je vijf maanden de tijd en in die tussentijd kan je nog steeds gebruik maken van Mijn Bibliotheek.
 

Heeft de bib een alternatieve vorm van dienstverlening?

Er is een afhaaldienst voor wie lid is. Hoe dat precies werkt lees je hier.


Waar zijn de nieuwe aanwinsten gebleven?

Om plaats te maken voor belangrijk nieuws in verband met maatregelen rond corona, zijn onze aanwinsten nu makkelijk terug te vinden in de balk onder het biblogo bij "Aanwinsten", naast onze handige (lees- kijk- en luister) tips!

aanwinsten

 

Ik heb nog een vraag, kan ik jullie bereiken?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 011 39 96 80 (voor 2 juni tot 17 uur, na 2 juni tijdens onze gewone openingsuren) en ook via mail.


LEES OOK