Titel uit andere bibliotheek opvragen (IBL)

Titels die niet tot de collectie van Bib Lommel behoren kan je opvragen via interbibliothecair leenverkeer (IBL). Bib Lommel kan dat voor jou doen, maar je kan het ook zelf doen!

Ben je op zoek naar een titel die niet in de collectie van Bib Lommel is opgenomen, dan kan je deze opvragen via IBL (interbibliothecair leenverkeer). 

De kostprijs van deze service bedraagt 3 euro per aanvraag. 

IBL-aanvragen worden afgehandeld aan de infobalie in Bib Lommel, maar je kan dit ook geheel zelfstandig doen van op je eigen PC, tablet, laptop, iphone of smartphone. De werkwijze vind je hieronder. 

Uitgesloten zijn materialen die minder dan één jaar (365 dagen vanaf de aanschafdatum) in de collectie zijn opgenomen. Een “aankoopsuggestie” in je eigen bib is dan een betere optie. Of je kan ook zelf elders een exemplaar ophalen natuurlijk. 

Hoe doe je dat? > Zelf een titel aanvragen bij een andere bibliotheek


Tip van de bib!

Bib Lommel maakt deel uit van "Slim Netwerk": een samenwerkingsverband tussen bibliotheken. Met een geldig abonnement bij één bibliotheek in het netwerk, word je zonder bijkomende kosten lid bij de andere. Zo vind je het boek dat je zoekt misschien in een andere bib in de buurt. Je kan het dan zelf ophalen, en betaalt geen 3 euro IBL-kost. Hier kan je zien welke bibliotheken zijn aangesloten.