Strips

Neus in onze uitgebreide stripcollectie met meer dan 1400 strips voor volwassenen. Graphic novels bekoren dan weer iedereen die van de schemerzone tussen literatuur en beeldverhaal houdt.

De strips voor de volwassenen (herkenbaar aan een rood etiket) staan op het gelijkvloers, samen met de jeugdstrips (herkenbaar aan een geel etiket). Ze zijn alfabetisch geplaatst op de titel van de stripreeks. Zo vind je de stripreeks "De kronieken van Amoras" terug bij KRON.

Bij de volwassenenstrips horen ook een groot aantal graphic novels : stripromans of beeldromans. Soms meer literaire strips met biografische of journalistieke elementen maar er zijn ook graphic novels in het fantasy, detective of romantische genre. De graphic novels staan alfabetisch op auteursnaam.

Pictogram graphic novel


De bib heeft ook een manga-collecties : in Japan ontwikkelde stripverhalen met een markante tekenstijl (vb. grote ogen) die je 'achterstevoren' leest en meestal in zwart-wit gedrukt zijn.

Pictogram manga


Een cartoon is een humoristische tekening waarin de spot wordt gedreven met personen of situaties, meestal wordt daarbij ingespeeld op de actualiteit. Gags zijn albums met korte strips van enkele plaatjes of hooguit één pagina.

Smiley als pictogram voor het stripgenre cartoon/gag


Op de hoogte blijven van stripnieuws? Raadpleeg onze Stripgids : glossy magazine met achtergrondinformatie, schrijversportretten, recensies en korte stripverhaaltjes.

In onze stille ruimte (1e verdieping) vind je bij de rubriek Literatuur ook info "over strips en cartoons", "over strips maken" en "over tekenaars - reeksen".

Informatie over strips en cartoons vind je op de 1e verdieping bij "Literatuur".

Literatuur