Spelotheek

Spelletjes lenen zoals je boeken ontleent? Dat kan in onze spelotheek, een bibliotheek van spelletjes. Er is een gevarieerd aanbod voor kinderen tussen 2 en 12 jaar.

In 2013 startte de bib, in samenwerking met het Huis van de Jeugd, met het uitlenen van spelletjes. Het succes bleef niet onopgemerkt. Ondertussen werd de collectie ruim uitgebreid zodat je een ruime keuze hebt om gevarieerd en educatief speelgoed uit te proberen. Het ontlenen van de spellen is volledig gratis, maar je moet wel lid zijn van de bib. Je kan één spel per uitleenbeurt meenemen.

Lommel Speelt :  de spelotheek van Lommel


Overzicht per leeftijd

Gezelschapsspelen 1+

Gezelschapsspelen 2+

Gezelschapsspelen 3+

Gezelschapsspelen 4+

Gezelschapsspelen 5+

Gezelschapsspelen 6+

Gezelschapsspelen 7+

Gezelschapsspelen 8+

Gezelschapsspelen 9+

Gezelschapsspelen 10+

Gezelschapsspelen 11+

Gezelschapsspelen 12+
 

Games

Games horen niet thuis in de bib? Dat had je gedacht! Wie graag games leent om thuis of bij vrienden te spelen, is bij Bib Lommel aan het juiste adres.

Wie graag games leent om thuis of bij vrienden te spelen, is bij Bib Lommel aan het juiste adres. Je kan in onze spelotheek (jeugdafdeling) kiezen voor Wii, PS3, PS4, Nintendo, de X-box 360 of Switch. Wel even checken of wat je uitleent compatibel is met je apparatuur thuis.

Pictogram game


Het ontlenen van de spellen is volledig gratis, maar je moet wel lid zijn van de bib. Je kan één spel per uitleenbeurt meenemen, voor een periode van 4 weken.

LET OP: vergeet de doosjes niet te ontgrendelen bij het naar buiten gaan in de bib!