Schoolcollectie en bibbox

De bib heeft een afzonderlijke schoolcollectie (prentenboeken, eerste leesboekjes, non-fictie en fictie) voor de Lommelse scholen.

Deze boeken mogen voor een langere periode in je klas blijven. Je haalt als het ware een minibib naar je klas. Handig als jullie niet op wandel- of fietsafstand van de bib liggen en meedoen aan kwartiermakers of LIST of nood hebben aan meer en andere boeken in jullie klasbib.

Kom je graag met je klas naar de bib om boeken uit te lenen? Dat kan natuurlijk ook! Reserveer hier je bezoek.

Je kan als leerkracht losse boeken uit deze schoolcollectie meenemen of je kan ervoor kiezen om een bibbox binnen een bepaald thema samen te stellen.

Samenstellen op thema

Er zijn verschillende thema's mogelijk: België, klimaatverandering, Europa, rouw/verlies, vluchtelingen, armoede, beroepen, mindfulness, grootouders, verkeer,... 

Samenstellen op leesniveau of doelgroep

Je kan ook enkel fictieboeken meenemen van een bepaald leesniveau of voor een bepaalde leeftijd.

Zelf samenstellen of door ons laten samenstellen

Je kan ervoor kiezen om zelf een box samen te stellen of je geeft een thema en doelgroep aan ons door en wij stellen de koffer voor je samen.

Hoe lang kan je de boeken houden?

De  boeken mogen enkele maanden in de klas blijven en er kunnen meerdere boeken per kind per klas uitgeleend worden. 

Omdat de uitleenperiode langer is dan normaal, gebeurt het uitlenen van een Bibbox met een speciale lidkaart, namelijk een klaskaart. Je kan deze kaart aanvragen aan de balie van de bib.

Lidkaarten voor leerkrachten

Wil je meerdere boeken uitlenen om je lessen voor te bereiden? Laat dan een ole-kaart maken van je persoonlijke kaart.

Wil je met je klas naar de bib komen zodat de kinderen zelf boeken kunnen uitlenen om in de klas te lezen? Vraag dan ook een klaskaart aan.