Nieuwe boekenruilkasten

Sinds deze week staan er 4 nieuwe boekenruilkasten in Lommel.

De nieuwe kasten zijn beter bestand tegen het weer en worden bijgevuld door vrijwilligers.

Ze staan aan te pronken aan het station van Lommel, de kerk van Stevensvennen, de kerk van Kerkhoven en buurthuis de Kom in Kolonie.

Het principe is heel eenvoudig: wie een boek uit de kast haalt, legt een ander exemplaar in de plaats. De enige voorwaarde is dat je een boek van gelijkwaardige kwaliteit terug plaatst.

De boekenruilkasten zijn een nieuwe manier van delen. Als je een eerste boek gelezen hebt, kun je het terugbrengen en vervolgens opnieuw een boek uitzoeken. Boeken zijn immers niet geschreven en gemaakt om weg te gooien, maar om te lezen en te herlezen. Boekenruil is goedkoop en leuk. De boekenruilkast is tegelijk een mogelijkheid om meer in contact te komen met je buren. Vaak blijf je even staan bij de kast en snuffel je wat in de boeken. Zo ontmoet je op een leuke manier anderen uit je buurt.

In de kasten vind je een brede variëteit aan boeken. Van romans tot chicklit, jeugdliteratuur en kinderboeken. Alle genres zijn welkom dus, met uitzondering van tijdschriften en kranten. 

Veel leesplezier!