Blind date met een boek - de leerkrachteneditie

Het is vakantie en je hebt wel zin in een ontdekkingsreis. Kom dan één of meer blind date boeken ophalen in de bib.

Dik of dun, grote en kleine letters, happy ends, plaatjes of geen plaatjes waren geen criteria. Voor ons gold één ding: dat het een bijzonder boek is. Met deze blind date boeken willen we tonen hoe mooi jeugdliteratuur kan zijn. We hopen dat de boeken je verrassen, dat het ontdekkingen mogen zijn, dat ze je nieuwe werelden en nieuwe horizonten tonen.

een foto van een blind date boek

Maar er is meer. Behalve boeken geven we ook al meteen meningen van anderen mee. Lezen is immers nog leuker als je je eigen oordeel tegen dat van anderen kan afwegen. De recensies zitten in de mysterieuze, gesloten omslag – te openen wanneer je de boeken gelezen hebt. Je eigen oordeel is immers het meest waard. Daarbovenop vind je in die omslag ook tips voor andere gelijkaardige boeken.

Maar, voor wat hoort wat. We sturen je op reis in kinderboekenland en wat we terugvragen is een foto. Eentje van jou op een badhanddoek op een strand, boven op een berg, op een terrasje in een Europese cultuurstad of gewoon thuis in je hangmat: als het maar een foto is van jou mét het boek dat je het mooist vindt. En wie weet win je straks een boekenbon om je klasbib uit te breiden. We verwachten je foto ten laatste op 1 september via bibliotheek@lommel.be. Goed om weten: de foto’s krijgen na de zomer een plaats in een tijdelijk standje in de bib, om de boeken te promoten bij de kinderen en hun ouders.

We hopen dat je gebeten door het kinderboekenvirus van je ontdekkingsreis terugkomt. Dan zullen we je bijstaan en verder helpen. Dan hopen we dat je nooit meer zal genezen. En dat je straks op jouw beurt je leerlingen op reis zal sturen en zal aansteken.

Prettige zomer, prettige reis!

Hoe werkt het?

OF je komt tussen 21 juni en 31 augustus naar de bib en neemt daar één of meer blind date boeken mee.

OF je vraagt een afhaaltasje met blind date boeken aan.

Gebaseerd op het concept 'Verrassingen in je valies' van lettererf en Iedereen Leest.