Muziek-afdeling

Of je nu houdt van de nieuwste popmuziek, volksmuziek uit Afrika, jazz of klassieke muziek, je vindt in de bib altijd een muziek-cd naar uw smaak. Dat kan ook bijna niet anders: in Bib Lommel hebben we ruim 12.500 cd’s waaruit je kan kiezen!

De muziekcd’s staan op het tussenniveau. Muziek wordt meer en meer digitaal, maar tocht heeft de bib een prachtige collectie muziek-cd’s in tal van genres. Muziekgenres zijn o.a.: Amusementsmuziek (Nederlands-, Frans-, Engels-, Duitstalig, Overige talen, Instrumentaal), Filmmuziek, Popmuziek, Wereldmuziek.
Blues, Jazz en Country staan bij de muziekboeken. Hier staan ook de muziekdvd’s.
Klassieke muziek met Opera/0perette staat op de eerste verdieping.

Extra aandacht is er voor muziek uit Lommel: Muziekdepot Lommel.

Veel cd's staan in het magazijn, maar je kan ze wel uitlenen. Zoek de titel in de catalogus en vraag aan het personeel om ze uit het magazijn te halen.

Muziek-cd's voor de jeugd staan in de jeugdbibliotheek.

Muziekfragmenten beluisteren

Wist je dat je via onze catalogus muziekfragmenten kan beluisteren? Alle tracks hebben afspeelknoppen, ook klassieke muziek. Je kan telkens een kort fragment beluisteren. Proef hier maar eens van deze service.

TIP

Muziekweb, de muziekbibliotheek van Nederland

Muziekweb is dé gids waarmee u uw smaak kunt verbreden. De catalogus biedt ruim 6 miljoen tracks die gratis te beluisteren zijn. Daarnaast is er informatie over artiesten, componisten en muziekstijlen. Of je nou een kenner of nieuwkomer bent, er is veel te ontdekken. Muziekweb staat voor gratis luisteren, lezen en leren.  Thuis kunt u op www.muziekweb.nl naar fragmenten van 30 seconden luisteren en alle muziekinformatie terugvinden.