Lid worden

#Bib voor Iedereen ... ook in Lommel. Welkom in Bib Lommel waar je vrij in en uit kan lopen. Maak kennis met ons aanbod en onze dienstverlening. Heb je de smaak te pakken om iets uit te lenen, maak je dan lid!

LID WORDEN

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek om materialen te lenen of om internet te raadplegen.
Schrijf je in aan de infobalie van de bibliotheek op voorlegging van je identiteitskaart. Minderjarigen worden ingeschreven onder de verantwoordelijkheid van een ouder. Je kan je elektronische identiteitskaart gebruiken als lenerspas. Heb je geen elektronische identiteitskaart dan ontvang je een bibliotheekkaart als lenerspas.

LIDGELD

Het lidgeld wordt éénmaal betaald per 12 maanden en is persoonlijk.

  • Tot 18 jaar: gratis.
  • Volwassenen : 5.00 euro per jaar.
  • Lidkaart OLE (onderwijs- en leesbevorderingkaart)  : 5.00 euro per jaar
  • Gratis voor klassen.
  • Nieuwe lenerspas na verlies : 2.50 euro

Wie lid wordt of is van de bibliotheek, gaat per definitie akkoord met het bibliotheekreglement. Bij inschrijving krijg je een brochure met de belangrijkste informatie uit dat reglement.
Lid van Bib Lommel betekent ook dat je bent lid van andere Limburgse bibliotheken die deel uitmaken van het

SLIM NETWERK

Bib Lommel maakt deel uit van "Slim Netwerk" : het Limburgs samenwerkingsverband binnen het ééngemaakt bibliotheeksysteem (EBS). Dit betekent dat als je lid bent van Bib Lommel, je ook lid bent van de meeste Limburgse bibliotheken (en omgekeerd). Helaas doet Hasselt niet meer mee, waardoor de lidkaart van Bib Lommel niet meer geldig is in Bib Hasselt-Dusart en Bib Hasselt-Kuringen. De bibliotheken in groene kleur vormen het Slim Netwerk.
 

Kaartje Limburg met bibliotheken samenwerkingsverband SLIM in groen aangegeven