Lid worden

Welkom in Bib Lommel waar je vrij in en uit kan lopen. Maak kennis met ons aanbod en onze dienstverlening. Heb je de smaak te pakken om iets uit te lenen, maak je dan lid!

LID WORDEN

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek om materialen te lenen of om internet te raadplegen.
Schrijf je in aan de infobalie van de bibliotheek op voorlegging van je identiteitskaart. Minderjarigen worden ingeschreven onder de verantwoordelijkheid van een ouder. Je kan je elektronische identiteitskaart gebruiken als lenerspas. Heb je geen elektronische identiteitskaart dan ontvang je een bibliotheekkaart als lenerspas.
 

LIDGELD

Het lidgeld wordt éénmaal betaald per 12 maanden en is persoonlijk.

  • Tot 18 jaar: gratis.
  • Volwassenen : 5.00 euro per jaar.
  • Lidkaart OLE (onderwijs- en leesbevorderingkaart)  : 5.00 euro per jaar
  • Gratis voor klassen.
  • Nieuwe lenerspas na verlies : 2.50 euro

Wie lid wordt of is van de bibliotheek, gaat per definitie akkoord met het bibliotheekreglement. Bij inschrijving krijg je een brochure met de belangrijkste informatie uit dat reglement.


Lidmaatschap vernieuwen

Als de bib over jouw mailadres beschikt, word je via mail verwittigd dat jouw lidmaatschap in de bibliotheek binnen een maand afloopt. Wil je graag gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van de bibliotheek, dan vernieuw je jouw abonnement best bij jouw eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek. Meld je daarvoor aan bij onze infobalie.
 

SLIM NETWERK

Lid van Bib Lommel betekent ook dat je lid bent van andere bibliotheken die deel uitmaken van "Slim Netwerk" : een samenwerkingsverband tussen bibliotheken. Met een geldig abonnement bij één bibliotheek in het netwerk, word je zonder bijkomende kosten lid bij de andere. In Bib Lommel ben je lid van het Slim Netwerk!

 

Slim Netwerk UB

Het Slim Netwerk is een samenwerkingsverband tussen bibliotheken.

Met een geldig abonnement bij één bibliotheek in het netwerk, word je zonder bijkomende kosten lid bij de andere. Ontdek hieronder de deelnemende bibliotheken!