Kleuter-boeken

Kleuterboeken zijn prentenboeken voor kleuters (vanaf 3-5 jaar). De bib bezit ook andere materialen voor kleuters zoals voorleesboeken, gedichtjes, sprookjes, luisterboeken, muziek (liedjes), films en spelletjes

Prentenboeken

Onze kleuterboeken hebben allemaal een gekleurd plaatje (pictogram) dat aangeeft waarover het prentenboek gaat, zoals bang zijn of vriendschap. Door de combinatie van kleuren, pictogrammen en duidelijke themawoorden op het etiket, vind je makkelijk het juiste boek. In de catalogus kan je meteen zien bij welke kleur het staat, en welk pictogram het heeft.

Alle kleuterboeken staan per thema samen. De informatieve prentenboeken herken je aan de   informatie Pictogram op het etiket.

Voorbeelden van pictogrammen:

Dieren      Vriendschap       Zoekboeken
Dieren            Vriendschap   Zoekboeken

 

Andere materialen voor kleuters

Veel gevraagde kleuterboeken

Kleuterboekjes vinden via de "plaatjes"

Kleuterboekenzoeker

Nog meer inspiratie op BOEKENZOEKER

Boekenzoeker wil gericht leesadvies geven aan iedereen tussen 0 en 18 jaar om zo het leesplezier te stimuleren en te versterken. Boekenzoeker 3-7 is een website met leestips en -inspiratie voor kinderen tussen 3-7 jaar. Leuk boek gevonden? Kijk dan meteen of het boek beschikbaar is in de collectie van Bib Lommel (via ingeven postcode 3920).

Albeelding boekenzoeker Iedereenleest