Jongeren

Je bent de jeugdafdeling ontgroeid en je hebt zin in een spannend of ontroerend boek? Je zoekt dat ene boek voor je schoolwerk? WELKOM in de bib. En wist je dat iedereen tot 18 jaar gratis lid kan worden van Bib Lommel? 

Waar staan de romans voor jongeren?

Deze staan in de volwassenenafdeling, achter de romans voor volwassenen. Deze boeken voor +15 jaar hebben op de rug een etiket met aan de bovenkant een grijze kleur, letters en soms een pictogram.

De boeken staan op alfabet op de eerste vier letters van de achternaam van de schrijver. Zo vind je de romans van Dirk Bracke terug bij de letter B bij BRAC. Veel leesboeken hebben ook een pictogram op het etiket. Daaraan kun je zien of het een spannend boek is, een griezelig boek en nog veel meer...

Er komen heel veel boeken uit en er is zoveel te lezen dat leuk is. Maar waar begin je? Onze boekenzoeker helpt je het boek te vinden dat je zoekt.

Kies een genre

Pictogram genre autobiografie   Pictogram 

genre avontuur   Miniatuurvoorbeeld   Pictogram genre chicklit   Pictogram genre detective   Pictogram genre dieren   Pictogram genre erotiek   Pictogram genre essays   Pictogram genre familie- en streekroman   Pictogram genre fantasy   Pictogram genre gedichten   Pictogram genre griezel of horror   Pictogram genre historisch   Pictogram genre humor   Pictogram genre romantisch verhaal, liefdesverhaal   Pictogram makkelijk lezen boeken   Albeelding van drietand als pictogram voor het genre mythen, sagen en legenden   Pictogram 

genre oorlog   Pictogram genre politiek   Pictogram genre psychologische roman   Pictogram genre reisverhalen   Pictogram genre sciencefiction   Pictogram genre sociaal   Pictogram genre spionage   Pictogram genre sport   Pictogram genre sprookjes   Pictogram genre thriller   Pictogram genre toneel   Pictogram genre 

verhalen   Genre vrouwenliteratuur   Pictogram genre waargebeurd   Pictogram genre western

MAKKELIJK LEZEN

Lezen is voor velen een feest. Maar voor wie moeite heeft met lezen, kan het heel lastig zijn. De bib heeft een speciale collectie voor jongeren met leesproblemen, een collectie "Makkelijk lezen".

  • Makkelijk lezen : boekjes in een eenvoudige taal en stijl.
  • Heb jij een hekel aan lezen omdat je dyslexie hebt? Dan kan je terecht bij "Ik haat lezen".
  • Daisy-boeken :  luisterboek op een speciale cd. De bib beschikt over een toestel dat u ter kennismaking gratis kan ontlenen

 

ANDERSTALIGE TIENERBOEKEN

Bib Lommel bezit een basiscollectie Frans-, Engels- en Duitstalige tienerromans : klassiekers, ontspanning en uiteraard de boeken die op de lectuurlijstjes van scholieren staan. Een flink aantal van deze anderstalige werken zijn zogenaamde ‘Easy readers’: vereenvoudigde en/of verkorte verhalen in het Engels, Frans, Duits. De ‘Easy readers’ bestaan in verschillende moeilijkheidsgraden, uitermate geschikt voor scholieren.

Bekijk ook onze "Tips voor jongeren : Franse boeken"

GEDICHTEN VOOR JONGEREN

De gedichten voor jongeren (vanaf 15 jaar) staan op het gelijkvloers, tussen de gedichten voor volwassenen. Ze vallen op door de grijze kleur aan de bovenkant van het rugetiket.

Nog meer inspiratie op BOEKENZOEKER

Boekenzoeker wil gericht leesadvies geven aan jongeren om zo hun leesplezier te stimuleren en te versterken. Boekenzoeker 16-18 is een website met leestips en -inspiratie voor jongeren van 16-18 jaar. Leuk boek gevonden? Kijk dan meteen of het boek beschikbaar is in de collectie van Bib Lommel (via ingeven postcode 3920).

Albeelding boekenzoeker Iedereenleest