Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand vragen we samen met Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

In 2022 is het thema Geluk!

Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. We hebben het over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.

Wedstrijd: Knutsel jouw geluksvogel

Knutsel thuis of in de klas jouw geluksvogel in elkaar en breng hem naar de bib. Er zijn geen beperkingen, enkel het formaat: je vogel meet maximum 10 centimeter. 

Na de Jeugdboekenmaand mag je je geluksvogel weer ophalen. Misschien ga je dan ook naar huis met een boekenprijs!

Gaat lezen moeilijk? Ga voor een luisterboek!

Bij Luisterpuntbibliotheek vind je heel wat van de onderstaande boekentips als Daisy-luisterboek. Op die manier kan je - ook als lezen moeilijk gaat - genieten van de prachtige boeken. En zo feest iederéén mee met Jeugdboekenmaand!

Inspiratie voor scholen?

- Bekijk het aanbod van Iedereen Leest. Hier vind je educatieve handleidingen voor in de klas. 

- Ontdek alle boekentips binnen het thema ‘Geluk’ Of ontdek de boekentips per leeftijd in de webinars van Boekenzoeker.

Interactief spel in de bib voor leerlingen van het derde en vierde leerjaar: Kom met je klas naar de bib voor een activiteit boordevol boekentips rond Geluk. Schrijf je in via onze website.

Boekentips