Jeugdboekenmaand

De Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand vragen we samen met Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

Het thema van de jeugdboekenmaand in maart 2021 was feest!

In maart 2021 was het feest in de bib, want de Jeugdboekenmaand bestond 50 jaar! 

Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 'Lezen is een feest!': onder die noemer vierde onze bib een maand lang feest!

In normale omstandigheden komen er de hele maand klassen naar de bib om mee te vieren, maar dit jaar zorgde de bib ervoor dat bijna 1200 kinderen de Jeugdboekenmaand in hun klas konden vieren met online rondleidingen, online auteurslezingen en een boekenspel. Anders dan anders, maar niet minder leuk.

 

In 2022 is het thema Helden en Schurken!

affiche jeugdboekenmaand 2022