Jeugd boeken maand

De Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand vragen we samen met Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal.

Het thema van de jeugdboekenmaand in maart 2021 is feest!

In maart is het feest in de bib, want de Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar! Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 'Lezen is een feest!': onder die noemer viert onze bib een maand lang feest!

In normale omstandigheden komen er de hele maand klassen naar de bib om mee te vieren, maar dit jaar zorgt de bib ervoor dat bijna 1200 kinderen de Jeugdboekenmaand in hun klas kunnen vieren met online rondleidingen, online auteurslezingen en een boekenspel. Anders dan anders, maar niet minder leuk.

Feest jij ook mee met de bib?

Enkele bekende en minder bekende Lommelaars stellen hun favoriete feestboek voor in een leuke zoektocht doorheen het centrum. Haal vanaf 1 maart je zoektocht af in de bib. Of download de zoektocht hier en het plan hier

Heb je de zoektocht voltooid? Breng ze dan voor 11 april binnen in de bib en maak kans op leuke prijzen!

Stel jij net als deze Lommelaars ook je favoriete boek voor op jeugdboekenmaand.be? Zowel Iedereen Leest als de bib kiezen winnaars en delen boekenpakketten en boekenbonnen uit!

Veel lees- en feestplezier!