Maak van de bibliotheek nog meer jouw bibliotheek dankzij Mijn Bibliotheek

MIJN BIBLIOTHEEK

Mijn Bibliotheek is het overkoepelende digitale bibliotheekplatform voor heel Vlaanderen. Dankzij de online toepassing 'Mijn Bibliotheek' kan je al je activiteiten in de bibliotheek makkelijk van eender waar beheren:

 • uitleningen bekijken en de uitleentermijn ervan verlengen 
 • leenhistoriek bekijken
 • reservaties bekijken en beheren (de reservaties zelf doe je via de catalogus)
 • lijstjes van boeken die je nog wil lezen beheren (de lijstjes aanmaken doe je via de catalogus)
 • toegang tot digitale collecties als het krantenarchief en fundels
 • een duidelijk overzicht van je te betalen bijdragen
 • beheren van lidmaatschappen van verschillende bibliotheken
 • beheer van de bibliotheekkaarten van gezinsleden op één en dezelfde plek
 • via de knop 'Contact' kun je een vraag stellen aan de bibliotheek

Aanmelden doe je met een e-mail of gebruikersnaam en een wachtwoord. De allereerste keer dat je Mijn Bibliotheek gebruikt, moet je éénmalig een profiel aanmaken waarbij je dit kan ingeven. 
 

EEN PROFIEL AANMAKEN

Ga naar onze website en klik rechtsboven op "Aanmelden bij Mijn Bibliotheek" en klik op de aanmeldpagina de link "Maak een profiel aan" aan.

 

Aanmeldscherm Mijn Bibliotheek met optie om profiel aan te maken

 

Volg de stappen van het registratieformulier:

 1. Geef je E-mailadres op.
 2. Ik ben lid van bibliotheek (gemeente): geef de naam van de gemeente in en kies de juiste bibliotheek. klik "Ga verder".
 3. Neem je bibliotheekkaart of identiteitskaart bij de hand en vul de velden bibliotheekkaartnummer of rijksregisternummer en paswoord in. Het bibliotheekkaartnummer is het barcodenummer van je pas. Als je je identiteitskaart als lenerspas gebruikt, vul je je rijksregisternummer in, zonder spaties of leestekens!
  Het paswoord vorm je met de dag en maand van je geboortedatum en de eerste drie letters van je familienaam in hoofdletters (DDMMFFF, bv. Jan Peeters 08/12/1970 wordt dan 0812PEE. Deze gegevens heb je in het vervolg niet meer nodig om Mijn Bibliotheek te gebruiken!
 4. Vervolledig je Mijn Bibliotheek-profiel: kies je gebruikersnaam ; gemeente ; geslacht ; geboortedatum ; kies een eigen wachtwoord en herhaal dit.
 5. Verklaar je akkoord met de gebruikersvoorwaarden en klik op "Profiel aanmaken". Je krijgt ook nog een bevestigingsmail.

Let op: je profiel is gekoppeld aan je e-mailadres. Per e-mailadres kan je maar één profiel aanmaken, waaraan je eventueel wel meerdere lidmaatschappen kunt koppelen.
 

Meerdere lidmaatschappen koppelen

Via de menu van Mijn Bibliotheek surf je naar Lidmaatschappen en vervolgens klik je op "Voeg bibliotheekkaart toe + ".
Je moet nu voor het extra lidmaatschap opnieuw de bibliotheek, het lenersnummer of rijksregisternummer en de familienaam invoeren.
Op die manier kan je:

 • het lidmaatschap van meerdere bibliotheken groeperen onder één profiel
 • het lidmaatschap van meerdere personen (mama, papa, kinderen, oma, vrienden, ...) groeperen onder één profiel
 • éénzelfde lidmaatschap aan meerdere profielen koppelen (kinderen van gescheiden koppels kunnen zo bijvoorbeeld aan het profiel van papa en dat van mama worden gekoppeld).


!!!

Ondervind je problemen bij de registratie, de koppeling met je lidmaatschap, het verlengen of reserveren? Neem dan gerust contact op met de bib (011 399 680 of lommel@bibliotheek.be).