Geef me een seintje

Krijg gratis een seintje als een uitgeleend materiaal terug binnenkomt in de bib!

"Geef me een seintje" is een nieuwe dienst van de bibliotheek, die je op de hoogte brengt wanneer een uitgeleend materiaal (boek, dvd, cd, ...) werd teruggebracht in de bibliotheek. Klik op Geef me een seintje of Mail me als het artikel weer binnen is en vul je e-mailadres in. Elk uur wordt de beschikbaarheid nagegaan en als het materiaal weer binnenkomt in de bibliotheek, krijg je een mailtje. Vervolgens kan je naar de bib gaan of het werk laten klaarleggen. Zo kan je er als eerste bij zijn. Let op, als je te lang wacht, kan het weer uitgeleend zijn. Elk 'seintje' blijft maximaal zes maanden staan en daarna wordt je e-mailadres sowieso verwijderd.

 

Schermafdruk catalogus met optie "Geef me een seintje"

 

Het seintje werkt (voorlopig) enkel voor titels waarvan de bib maar één exemplaar bezit en die zijn uitgeleend. Als gebruiker ontvang je 2 mails:

  • een bevestigingsmail aanmelding (met uitschrijfoptie)
  • melding als het materiaal terug aanwezig is (status “Beschikbaar”).


Nu als test in Bib Lommel en straks voor alle Vlaamse bibliotheken dankzij jullie reacties?

"Geef me een seintje" is een nieuwe dienst van de bibliotheek die momenteel wordt getest in Bib Lommel en Bib Eeklo. Deze test loopt tot het najaar. Als de test positief wordt ervaren, wordt deze service uitgerold voor alle Vlaamse bibliotheken. Daarom krijg je bij je seintje de optie "Laat ons even weten wat je ervan vindt". Graag vernemen we uw reactie aan de hand van een vijftal korte meerkeuzevraagjes. Zo maken we samen de bib beter!