Frida Kahlo

De eerste kunstenaar die we in de kijker zetten is Frida Khalo. 

Win dit boek van Frida Kahlo

Want ook al zijn we gesloten, onze wedstrijd van de Jeugdboekenmaand blijft verder lopen. Je kan dit tof boek van Frida Kahlo winnen als je een kunstwerkje maakt met de rommel uit je jaszak of uit je mama’s tas. Daarom kiezen we haar uit als eerste kunstenaar om in de kijker te zetten.

Verras ons! Op het einde van de maand kiezen we een winnaar dus mail ons zeker een foto door van je kunstwerk!

IMG_1891.JPEG

Wie was ze?

Ze was een Mexicaanse surrealistische kunstschilderes. Ze leefde van 1907 tot 1954. Toen ze zes jaar was, kreeg ze kinderverlamming aan haar been. Dit bleef haar hele leven zichtbaar, maar ze probeerde het altijd te verbergen. Toch werd ze er door gepest.

Ze raakte op haar 18 jaar ook nog eens ernstig gewond bij een busongeluk. Daardoor moest ze maandenlang in bed blijven. Ze kreeg schilderspullen cadeau van haar papa en haar mama liet spiegels hangen om haar bed zodat ze zichzelf kon schilderen. Frida heeft een heel eigen stijl en schildert vooral over haar lijdensweg door de kinderverlamming, het pesten en de pijn die ze heeft na het ongeluk. Frida schildert autobiografisch (over zichzelf). Kijk dus goed naar haar schilderijen, want ze zeggen altijd meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Ze vertellen je veel over hoe ze zich voelt, wat ze heeft meegemaakt en wat ze van zichzelf vindt.  Ze schildert ook met surrealistische (onwerkelijke) details.

Meer weten over Frida Kahlo?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Frida_Kahlo

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-betekenis-achter-de-vijf-bekendste-schilderijen-van-frida-kahlo/

https://youtu.be/Nt0_gHrd2rU

Leestips voor later

Of vraag ze aan via onze dienstverlening op maat.

Frida Kahlo

Ma Isabel Sánchez Vegara

Het zat Frida niet altijd mee in het leven, zo kreeg ze een zwaar ongeluk. Liggend op bed begon ze te tekenen. Prentenboek over het leven en werk van de Mexicaanse kunstschilderes Frida Kahlo (1907-1954). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk in catalogus

Meisjes met dromen

Paulien Andriessen

Lees hoe tien vrouwen onder wie modeontwerpster Coco Chanel, wetenschapster Marie Curie, verpleegkundige Florence Nightingale en koningin Cleopatra beroemd zijn geworden. Verhalen met portrettekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

Bekijk in catalogus