Digitale kranten en krantenarchief voor scholen

De bibliotheek kan haar Belgapress-abonnement gratis delen met de scholen op haar grondgebied. Zo krijgen leerlingen op school toegang tot de volledige databank, net zoals bezoekers in de bibliotheek.

Ben je leerkracht of educatief medewerker?

Via onze bib kan jouw school of organisatie gratis toegang krijgen tot Belgapress. Ook integratie met online leerplatformen als Smartschool is mogelijk. Via de bib kunnen scholen binnen het werkgebied Lommel een gratis abonnement aanvragen op Belgapress. Leerlingen en leerkrachten krijgen dan binnen de muren van de school gratis toegang tot het archief en de Kiosk (digitale kranten van de dag en de laatste week). 

Meer info of de aanvraag: bibliotheek@lommel.be.

Handleiding

Een eenvoudige handleiding maakt je stap voor stap wegwijs in Belgapress Archief en Kiosk. 
 

Lesmateriaal lager onderwijs

De bibliotheek van Zaventem werkte een volledige lesvoorbereiding uit om leerlingen van het lager onderwijs vertrouwd te maken met Belgapress. De opdracht: maak een fotoreportage met behulp van Belgapress en Canva en presenteer die aan je klasgenoten. 

Ook de bib van Beringen werkte een leuk bingospel uit om Belgapress te introduceren in de klas. Met toffe zoekopdrachten die de leerlingen zo snel mogelijk en 'bingo-gewijs' afvinken. 

 

Lesmateriaal secundair onderwijs

Deze lesmap biedt je twee actuaopdrachten (van telkens 2 lesuren) voor leerlingen 2de graad secundair onderwijs. De eerste actuaopdracht neemt je mee naar het prachtige Venezuela. De volgende actuaopdracht neemt de Brexit onder de loep. Aan de hand van Belgapress Kiosk en bijkomend videomateriaal gaan leerlingen op zoek naar alle info en lossen ze de opdrachten op.