CoderDojo

Ben je tussen 7 en 18 jaar oud? Hou je van computers, games en zelf (leren) programmeren?

Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou!

Leer bij een CoderDojo alles over websites, games, apps en software en ga er onmiddellijk mee aan de slag. De coaches van CoderDojo Lommel leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Volwassen begeleiders zijn welkom. Een eigen laptop of tablet meebrengen is handig, maar niet verplicht.

Inschrijven?

Dat kan via deze link.
De inschrijvingen starten telkens een maand op voorhand.

Vragen

Contacteer ons via lommel@coderdojobelgium.be! See you soon!

Meer info? www.coderdojobelgium.be

Wil je vrijwilliger worden bij CoderDojo Lommel en je skills en kennis doorgeven aan kinderen? Stuur een mailtje naar lommel@coderdojobelgium.be!

coder dojo.png

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert evenementen, de zogenaamde “Dojo’s”. Op die Dojo’s leren kinderen programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel: ”Above all: be cool!”. 

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Dit kan je zelf kiezen, maar zorg ervoor dat je je van tevoren hebt ingeschreven om een vlotte werking te kunnen garanderen.

De CoderDojo in Lommel werkt met Scratch, maar in de toekomst kunnen hier trajecten bij komen. Je kan ook eens kijken bij CoderDojo’s in de buurt.

Scratch
Logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Hierbij maakt de gebruikte programmeertaal zelfs niet uit. Scratch maakt het makkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie, die vergelijkbaar is met Legoblokjes. Je kan met Scratch allerlei games en verhaaltjes maken: ideaal om je creativiteit los te laten! Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig. Het is dan ook een goed idee om hiermee te beginnen als je voor het eerst naar een Dojo komt. De andere trajecten gaan er vanuit dat je al een paar keer Scratch hebt gevolgd.