Boek
Nederlands

Vogel is dood

Tiny Fisscher (auteur), Herma Starreveld (illustrator)
+1
Vogel is dood
×
Vogel is dood Vogel is dood
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Vogel is dood. De andere vogels huilen om hem en missen hem. Na de begrafenis is er thee met wormen. Sfeervol prentenboek dat laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Vogel is dood
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Herma Starreveld
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[34] p. : ill.
ISBN
9789025776237 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over dood en rouwverwerking. Vogel is dood. Sommige andere vogels moeten een beetje huilen, dat mag best. Dan is het tijd voor de begrafenis: ze graven een gat, zeggen mooie woorden, missen hem heel erg, en dan is er thee met wormen — of cake. In 'Vogel is dood' worden verschillende kanten van de dood op een warme, onomwonden manier belicht. Het laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en biedt kind en voorlezer alle ruimte om op hun eigen wijze over de dood te praten.
 Met droge humor en veel gevoel voor taal geschreven. Met fraaie, artistieke illustraties in kleur. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Vogel is dood

Als Vogel niet meer wakker wordt, weten zijn vrienden dat hij niet meer leeft. Ze gaan rond hem staan en praten over hem en maken ook een beetje ruzie omdat ze niet goed weten wat ze juist over hem kunnen zeggen. Hij was er gewoon, en nu is hij dood. Toch gaan ze op zoek naar een mooi plekje om hem te begraven en afscheid te nemen. Nadien houden ze een gezellige begrafenismaaltijd en worden ze terug een beetje vrolijk.Een lichtvoetig, maar zeer warm verhaaltje over dood en afscheid nemen. Op elke pagina staan er kwetterende vogels in de kleurigste outfit die zeer tot de verbeelding spreken. Ze zien er heel naturel uit in hun klederdracht die geknipt is uit de fijnste stofjes. En toch lijken ze op echte levendige vogels met hun eigen rare en mysterieuze kantjes. Hun karakters hebben een menselijk trekje en laten zien hoe heel verschillend ze zijn, zoals de gans die een beetje hautain is, een andere vogel die maar één poot heeft en daardoor zijn eten laat …Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia