Boek
Nederlands

Star Beach : citygirls met vakantie

Tiny Fisscher (auteur)

Star Beach : citygirls met vakantie

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De vriendinnen Tess en Sue (16) gaan samen op vakantie naar Kreta. Daar krijgen ze een zomerbaantje aangeboden bij het strandpark Star Beach. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Star Beach : citygirls met vakantie
Auteur
Tiny Fisscher
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2009
239 p.
ISBN
9789048802166

Besprekingen

Als er ooit een cover was die schreeuwde 'chicklit voor tieners', dan moet het deze wel zijn: een tekening van twee meisjes met ijsjes, bikini's en golvende lokken, omringd door zee, strand en bloemen. Het kan haast niet anders of dit boek gaat over 'hechte' vriendschap en het versieren van jongens. En jawel hoor, reeds vroeg in het verhaal wordt dat vermoeden bevestigd: 'Als dit de voorbode van de rest van hun vakantie was, dan beloofde het wat.' 'Dat belooft' was inderdaad ook mijn idee, zij het in iets minder positieve zin dan in de gedachten van de personages.

Zestienjarige vriendinnen Tess en Sue gaan samen op vakantie naar Kreta. Ze leren er al snel Nikos en Eric kennen, maar daar blijft het niet bij. Als ze zich naar vakantiepark Star Beach begeven, begint Tess te zwijmelen bij het zien van Sunny, een Australiër die hen een vakantiejob aanbiedt. Zijn houding doet vermoeden dat hij niet helemaal koosjer is, en het duurt niet lang of de vriendinnen komen erachter hoe de v…Lees verder
Twee weken lang zonnen, zwemmen, uitgaan en flirten, dat is het doel van de 16-jarige vriendinnen Tess en Sue als ze samen op vakantie naar Kreta gaan. Proberen om zoveel mogelijk kaarten voor strandfeesten te verkopen hoort daar in eerste instantie niet bij, maar als ze het aanbod krijgen om bij strandpark Star Beach te komen werken, twijfelen de meiden geen moment en verlengen ze hun verblijf. Vlotgeschreven boek over een typische jongerenvakantie in Chersonissos. Tess en Sue hebben de tijd van hun leven. Ze roken, drinken en feesten erop los. Gewaagde situaties (een verliefdheid op een 36-jarige man en een mogelijk onveilige onenightstand) blijven daarbij niet uit. Ondanks de volwassen overpeinzingen die de meiden hierover hebben, blijven het vlakke personages. De auteur publiceerde eerder, gebaseerd op de ervaringen van haar dochter, de modellendagboeken ‘Ontdekt!’ en ‘Beroemd!’*. Ook bij het schrijven van dit boek kon ze putten uit de belevenissen van haar dochter: de vakantie na…Lees verder

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia