Boek
Nederlands

Doem duivelsz

Tatum Flynn (auteur), Annet Schaap (illustrator), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Doem duivelsz
×
Doem duivelsz Doem duivelsz
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Doem (ik-figuur) is de jongste zoon van Lucifer, de heerser van de hel. Omdat zijn vader hem veel te braaf vindt, stuurt hij Doem naar de beruchte piraat Zwartbaard. Dat is het begin van een onverwacht avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Duivel
Titel
Doem duivelsz
Auteur
Tatum Flynn
Illustrator
Annet Schaap
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The d'evil diaries
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2016
285 p. : ill.
ISBN
9789026139987 (hardback)

Besprekingen

Doem is de jongste zoon van Lucifer, de heerser van de hel. Lucifer is niet trots op zijn zoon. Hij vindt hem veel te braaf voor een duivel. Daarom stuurt hij hem naar allerlei mensen die hem opvoeden in het kwaad. Wanneer God vanuit de hemel laat weten dat er scheuren komen in de muur tussen de hemel en de hel – tussen het goede en het kwade – ontdekt Doem wie deze scheuren veroorzaakt en raakt hij verzeild in een spannend avontuur. Een spannend verhaal, geschreven in een wat bombastische stijl met hier en daar een overvloed aan bijvoeglijke naamwoorden. Het verhaal wordt vanuit Doem in de ik-vorm beschreven. Op sommige plaatsen wordt het perspectief echter verlegd. Bevat vele zwart-witte pentekeningen, die ingekleurd zijn met grijstinten. Het omslag toont de brave Doem met zijn onstuimige vader, en de titel in foliodruk. Het verhaal geeft op een geheel eigen wijze een beeld van de wereld van de duivel en de hel. Vanaf ca. 10 jaar.

Doem Duivelsz

Doem Duivelsz is de zoon van Lucifer, prins der duisternis in de hel. Doem is een waardeloze demon, hij is immers heel belabberd in slecht zijn. Daarom wil zijn vader Lucifer hem naar de militaire academie sturen. Doem wil dit niet, vlucht uit de hel en even later ontmoet hij een Knekelkopmeisje: Tommy. Hij hoort een gesprek tussen twee vertrouwenspersonen van zijn vader en komt te weten dat ze een complot aan het smeden zijn tegen hem. Ze willen de muur tussen hemel en hel deactiveren zodat er ruzie ontstaat. Doem gaat samen met Tommy op weg om dit te voorkomen. Op hun avontuurlijke reis, door verschillende werelden, moeten ze allerlei obstakels overwinnen. Komen ze nog op tijd om de muur te redden? Zal vader Lucifer zijn zoon geloven?

Het duurt eventjes vooraleer het verhaal echt op gang komt en het je meesleept. Zodra Doem en Tommy elkaar ontmoet hebben en het verhaal vordert, wordt het steeds spannender en verveel je je geen seconde. In het boek staan er veel penteke…Lees verder

Suggesties