Boek
Nederlands

Ken jij Pettson en Findus?

Sven Nordqvist (auteur)
+1
Ken jij Pettson en Findus?
×
Ken jij Pettson en Findus? Ken jij Pettson en Findus?

Ken jij Pettson en Findus?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In dit prentenboek vraagt de kat Findus aan boer Pettson om voorwerpen te zoeken die hij heeft verstopt. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Ken jij Pettson en Findus?
Auteur
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789002277238 (hardback)

Besprekingen

Behalve Pippi Langkous kent het Zweedse platteland nog andere beroemde fictieve bewoners, zoals de boer Pettson en zijn ondeugende kat Findus. De twee beleven alledaagse avonturen die in een charmante en aangename stijl verteld worden. In dit kleine kartonboekje heeft de kat het idee bedacht om dingen te verstoppen die Pettson moet zoeken. De oplettende lezer raadt al snel waar dat naar toe gaat. Op de heerlijk ouderwets getekende illustraties, met pen, inkt en aquarelverf, is veel te zien. Naast de hoofdlijn die over het zoeken gaat, zien we op elke bladzijde kleine interacties tussen de kat, de kippen en de muizen. Een grappige uitvinding van Pettson is getekend zonder dat die wordt beschreven. Hoe beter je kijkt, hoe meer er opvalt, bijvoorbeeld enorm grote zonnebloemen in verhouding tot de rest, maar ook koeien die uit het schilderij lijken te komen en het gelijktijdig optreden van verschillende gebeurtenissen in één tekening. Dat maakt de boeken van schrijver en illustrator Nordq…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen. In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator …Lees verder op Wikipedia