Boek
Nederlands

Rocca en het geheime toverrecept

Sharid Alles (auteur)
+1
Rocca en het geheime toverrecept
×
Rocca en het geheime toverrecept Rocca en het geheime toverrecept

Rocca en het geheime toverrecept

In de reeks:
Rocca; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Rocca (10) ontdekt dat haar oma de mysterieuze madame Lilu is. Vanaf nu leert Rocca van haar oma toverkoken. Omdat haar vader dit eigenlijk niet wil, denkt Rocca dat zij de schuld is van de ruzies tussen haar ouders. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Andere culturen, Ouders
Titel
Rocca en het geheime toverrecept
Auteur
Sharid Alles
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rose stories, 2018
215 p.
ISBN
9789082834314 (hardback)

Besprekingen

Nadat de 10-jarige Rocca heeft ontdekt dat haar oma de mysterieuze madame Lilu is, wordt ze volgens familietraditie, maar tegen de zin van haar vader, ingewijd in het toverkoken met ludieke en bizarre recepten. Centraal binnen de verhaallijn staan de ruzies van Rocca's ouders, het schuldgevoel hierover bij het meisje en haar poging om het probleem op te lossen. Inleefbaar gegeven dat zich afspeelt in de werkelijke wereld: op school, in een drukke stad, thuis. Vele identificatiemogelijkheden met Rocca en met haar vriendje Mounir, die van alles op de hoogte is. De schrijfster werkt met veel uiteenzettingen om dingen te verklaren; deze bijzaken benadelen soms de spanningsboog. De ethische ondertoon is nadrukkelijk en eenzijdig. Moeilijkere begrippen worden uitgelegd: woorden als 'stout' sluiten echter niet bepaald aan bij de doelgroep. Temeer omdat er op een volwassen manier wordt gerefereerd aan zieke geesten, breinen die eerst andere mensen benadelen om ze nadien als superheld te 'redd…Lees verder

Over Sharid Alles

Sharid Alles-Uppelschoten (India, 1980) is een Nederlandse radiomaker, schrijver, presentator, producent en redacteur. Alles is vooral bekend als voormalig zendermanager van NPO 3FM.

Biografie

Na haar opleiding Nederlands tekstschrijven aan de Hogeschool Inholland, gaat Sharid Alles aan de slag als webredacteur bij Endemol. Al gauw maakt ze de overstap naar de functie van radio-dj bij FunX, waar ze de rol van presentator en producer vervult. In maart van 2007 wordt Alles aangenomen bij BNN als redacteur en presentator op invalbasis bij BNN Today, destijds het programma van de omroep op Radio 1. Vanaf januari 2008 komt daar 3voor12Radio (VPRO) bij op NPO 3FM, waar Alles eerst parttime en later fulltime haar radiocarrière vervolgt, als producer en co-host.

In 2011 stopte Sharid Alles bij 3voor12Radio en ging ze als freelance presentator, producer, eindredacteur en tekstschrijver aan de slag voor onder meer Radio 1, Radio 6, 3…Lees verder op Wikipedia