Boek
Nederlands

De magische halsband

Sander Meij (auteur), Sabine van der Stadt (illustrator)
Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
De magische halsband
Auteur
Sander Meij
Illustrator
Sabine van der Stadt
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, copyright 2021
173 p. : ill.
ISBN
9789043922692 (hardback)

Besprekingen

Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) hebben op YouTube samen ruim 1,5 miljoen volgers. Met hun hond Paco maakt het stel kleurrijke filmpjes over van alles en nog wat, die ook door vele jonge kinderen worden bekeken. Met auteur Sander Meij schreef het bekende duo nu hun eerste kinderboek. Wanneer Rutger en Thomas van een volger een prachtige halsband voor Paco cadeau krijgen, zijn ze heel blij. Totdat er allerlei vreemde dingen gebeuren: plots laat Paco zichzelf uit, hij gaat naar de wc en blijkt zelfs les te volgen op de Hondenuniversiteit. Er blijkt iemand met snode plannen achter de mysterieuze halsband te zitten… Het verhaal bevat vele (ietwat flauwe) woordgrapjes, die door de jonge doelgroep ongetwijfeld worden gewaardeerd. Illustrator Sabine van der Stadt voorzag het boek van stripachtige tekeningen in kleur, die door het witte, glanzende papier goed uitkomen. Het boek is qua verhaal geen uitblinker, maar zal door de aansprekende illustraties en de bekende…Lees verder

Over Sander Meij

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jellie Sierksma

Sander Meij (Nijmegen, 1980) is een Nederlandse dichter en kinderboekenschrijver. Meij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

In een recensie over zijn debuutbundel Nieuw eiland werd Meij als 'rationele dichter' gekenschetst.. Sander Meij werkt tevens als ghostwriter en vertaler voor verschillende uitgeverijen.

De magische halsband, een kinderboek dat hij als ghostwriter schreef, in samenwerking met Rutger Vink en Thomas van Grinsven, won in 2022 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 -9 jaar.

Bibliografie

POËZIE

  • De wolf is terug (Nieuw Amsterdam, 2022)
  • Pincetbeweging (Nieuw Amsterdam, 2019)
  • Nieuw eiland (Nieuw Amsterdam, 2015)


KINDERBOEKEN EN YOUNG ADULT

  • Alma (2022, Blossom Books)