Boek
Nederlands

Percy Jackson en de andere helden

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Percy Jackson en de andere helden
×
Percy Jackson en de andere helden Percy Jackson en de andere helden

Percy Jackson en de andere helden

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In de drie kortverhalen in dit boek bundelen de hoofdpersonages uit de reeksen 'Percy Jackson en de Olympiërs', 'Helden van Olypus' en 'De avonturen van de familie Kane' hun krachten en strijden samen tegen het kwaad.
Bevat
De zoon van Sobek
De scepter van Serapis
De kroon van Ptolemaeus
Titel
Percy Jackson en de andere helden
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The son of Sobek ; The staff of Serapis ; The crown of Ptolemy
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
173 p.
ISBN
9789000346738 (paperback)

Besprekingen

Carter Kane probeert uit alle macht een krokodillengod te bestrijden. Hij wordt door het beest verzwolgen, uitgespuugd en komt dan oog in oog te staan met ene Percy Jackson. Samen weten ze het monster aan te vallen. Een tijdje later wordt Annabeth in de metro bedreigd door een tweekoppig beest, half leeuw en half wolf, maar ze wordt op tijd gered door ene Sadie. Als Percy en Annabeth samen in een hachelijke situatie terechtkomen, kunnen zij op het nippertje hun twee reddende engelen Sadie en Carter waarschuwen. Vier helden, gedeeltelijk afstammelingen van goden, gaan samen de strijd aan met Griekse en Egyptische goden en magiërs. In drie verhalen krijgen we aardig wat herhalingen voorgeschoteld. Het gegeven van de Percy Jacksonboeken blijft origineel. Er zit veel actie in de verhalen, veel gevechten, veel enge monsters en weinig karakterontwikkeling van de hoofdpersonen. De fans zullen vast blij zijn met dit boek maar veel nieuws biedt het niet. Vanaf ca. 12 jaar.

Percy Jackson en de andere helden

Al enige tijd weet Riordan zijn lezers te boeien met verhalen over het Grieks-Romeinse en Egyptische godendom. In dit boek vloeien beide werelden ineen. De helden uit de verhalen van Percy Jackson en The Kane Family ontmoeten elkaar en bundelen hun krachten in de strijd tegen het kwaad. Drie korte verhalen vertellen over hun ontmoetingen. In 'De zoon van Sobek' zoekt Carter Kane op Long Island naar een monster dat een gigantische krokodil blijkt te zijn. De jonge tovenaar is echter niet de enige die slaags raakt met het beest. Hoewel hij de mysterieuze Percy Jackson niet echt vertrouwt, wordt Carter zich er al snel van bewust dat ze alleen samen het monster kunnen verslaan. 'De scepter van Serapis' speelt zich enkele weken later af. Annabeth Chase en Sadie Kane slaan de handen in elkaar om de op macht beluste god Serapis te overwinnen, die zowel Grieks als Egyptisch is. Hij blijkt gewekt te zijn door de magiër Setne, een oude bekende van Sadie. Het derde verhaal, 'De kroon van Ptol…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia