Boek
Nederlands

Alle wensen van de wereld

Rian Visser (auteur), Janneke Ipenburg (illustrator)
+1
Alle wensen van de wereld
×
Alle wensen van de wereld Alle wensen van de wereld
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Gedichten over grote en kleine, fijne én moelijke dingen. Ze gaan o.a. over wegkruipen, moed, hoop, wijsheid en nog veel meer. Poëzieprentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Titel
Alle wensen van de wereld
Auteur
Rian Visser
Illustrator
Janneke Ipenburg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789025882259 (hardback)

Besprekingen

Verzameling gedichten, die bespiegelende gedachten weergeven over verbondenheid: met vreemde werelden, mensen elders, over hoe je je verhoudt tot anderen, een reiken naar alles en iedereen om je heen. Gevoelens worden verwoord, bijvoorbeeld over alleen zijn, moed vinden, het onverwacht gelukkig zijn. Dit alles komt ook tot uitdrukking in de passende, ingetogen kleurenillustraties: ze verbeelden op een eigen ludieke wijze wat er gezegd wordt. De gedichten zijn goed leesbaar afgedrukt in paginagrote afbeeldingen, een combinatie van aquarel en potlood in gedekte tinten. Er zijn mensen op te zien met verschillende culturele achtergronden. Een verfijnde bundel voor kinderen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Alle wensen van de wereld

In deze poëziebundel stelt Rian Visser haar verzameling aan gedichten voor, telkens voorzien van kleurrijke illustraties. Het zijn gedichten voor jong en oud over de leuke, triestige, grappige en moeilijke momenten in het leven. Haar dichtbundel is een collectie van gedichten zonder één overkoepelend thema. De dichtbundel is door de auteur voorzien van verwerkingsmateriaal om in de klas mee aan de slag te gaan. Bovendien werden enkele van haar gedichten genomineerd voor de Gouden Poëziesterren, een wedstrijd waarbij leerlingen uit het Vlaamse basisonderwijs hun stem kunnen uitbrengen voor het beste gedicht.Deze poëziebundel verzamelt toegankelijke en originele gedichten van de hand van Rian Visser. Haar gedichten zullen vooral kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud aanspreken. Door de gedichten van didactisch materiaal te voorzien op haar website, slaagt ze erin om een goede gedichtenbundel binnen te brengen…Lees verder