Boek
Nederlands

Luxemburg

Reinhard Tiburzy (auteur)
+1
Luxemburg
×
Luxemburg Luxemburg
In de reeks:
ANWB Extra reisgids Luxemburg

Beleef Luxemburg met de vernieuwde reisgids ANWB Extra Luxemburg! Het compacte Europese land bestaat uit tal van aantrekkelijke regio’s, zoals het romantische Mullerthal, de Luxemburgse Ardennen, maar ook het dal van de Moezel met zijn gezellige wijndorpen.

De ANWB Extra reisgids Luxemburg biedt naast veel praktische tips over campings, vakan
Titel
Luxemburg
Auteur
Reinhard Tiburzy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, © 2022 | Andere uitgaves
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018048891 (paperback)

Besprekingen

De op handig formaat uitgegeven boekjes in de reeks ANWB Extra hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Zo opent elk deeltje met een reeks interessante internetadressen, een beknopte geschiedenis van de streek, de stad of het land in kwestie, en een overzicht met praktische zaken allerhande. Als afsluiter vind je telkens een toeristische woordenlijst. In het tweede deel zijn alle interessante plaatsen alfabetisch gerangschikt en wordt beknopte, maar degelijke informatie geboden voor een bezoek, telkens met de nodige adressen en openingstijden van de bezienswaardigheden. Per gids zijn een twaalftal hoogtepunten bijeengebracht die in de inhoudstafel worden aangereikt en makkelijk terug te vinden zijn in groen gekleurde roosters. Voor mensen die extra veel willen zien, zijn er een aantal wandelingen, fiets- en autotochten voorzien die leiden langs de boeiendste plaatsen. Telkens wordt de afstand, de duur, en de mogelijkheden tot het huren van vervoersmiddelen vermeld, en je…Lees verder
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over onder andere Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie en dergelijke. Dan volgen de plaatsbeschrijvingen en een vijftal Extra-routes, alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is vaak even summier. De meerwaarde zit hem eventueel in de stadsplattegronden en in de goed bruikbare uitvouwbare landkaart achterin. Met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en een plaatsnamenregister.