Boek
Nederlands

Het wonderbaarlijke paardje

Quentin Blake (illustrator), John Yeoman (auteur), Lidewij van den Berg (vertaler)
Omdat Vicky en Bert altijd zo goed helpen op de boerderij en zo ver moeten lopen naar school, mogen ze van hun vader een paardje kopen op de paardenveiling. Het blijkt een heel bijzonder paardje te zijn. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Toneel, Anders zijn
Titel
Het wonderbaarlijke paardje
Illustrator
Quentin Blake
Auteur
John Yeoman
Vertaler
Lidewij van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The young performing horse
Uitgever
Amsterdam: Meis & Maas, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789030501718 (paperback)

Besprekingen

De tweeling Vicky en Bertje Knappert moeten niet alleen elke dag een eind lopen naar school, maar ook hard werken op de boerderij van hun ouders. Boer Knappert geeft de tweeling zijn spaarpot: twee goudstukken om op de paardenveiling een paardje te kopen, waarop ze kunnen rijden. Ze kopen een slobberig paardje, dat niemand wil hebben. Maar het blijkt een bijzonder beest te zijn, in alle opzichten! Door het paardje verandert ieders leven in een wonderlijk en fortuinlijk avontuur. Heruitgave van het oorspronkelijk in 1977 verschenen verhaal met tekst van John Yeoman in een prachtig samengaan met de royale, humoristische, karakteristieke tekeningen van Quentin Blake* (de vaste illustrator van Roald Dahl). Het ruime boek, het handelsexemplaar heeft een slappe kartonnen kaft, doet uiterlijk denken aan een stripboek, maar heeft gewone tekst in een duidelijke grote letter. Het leent zich prima voor voorlezen, maar ook de oudere Quentin Blake-fans zullen ervan genieten. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing.

Suggesties