Boek
Nederlands

Beatrijs en Annabel

Quentin Blake (illustrator), John Yeoman (auteur), Lidewij van den Berg (vertaler)
Het schaap Beatrice en de geit Vanessa, die hun leven lang samen in een wei hebben gestaan, besluiten samen op vakantie te gaan. Als bagage nemen ze ballonnen mee, en nog iets geks. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Beatrijs en Annabel
Illustrator
Quentin Blake
Auteur
John Yeoman
Vertaler
Lidewij van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beatrice and Vanessa
Uitgever
Amsterdam: Meis & Maas, 2016
ISBN
9789030501725 (paperback)

Besprekingen

Het schaap Beatrice en de geit Vanessa wonen al jaren samen op dezelfde boerderij. Vanessa heeft behoefte aan verandering en stelt voor op vakantie te gaan. Omdat ze eigenlijk niets hebben om mee te nemen, besluiten ze een aantal spullen uit de boerderij te halen. Ze zien niets anders dan een tros ballonnen, een oude tas en de kop van een opgezette wolf. Tijdens hun korte vakantie blijken deze spullen goed van pas te komen. In dit grappige verhaal hebben de geit en het schaap een geheel eigen karakter. De een is de initiatiefnemer en de ander volgt in goed vertrouwen. Samen zijn ze sterk. De illustraties zijn karakteristiek voor de tekenaar. In weinig pennenstreken worden geweldige afbeeldingen neergezet. Zelfs het karakter van de dieren lijkt zichtbaar. De tros ballonnen die de dieren meeslepen, zorgt voor extra kleur in de illustraties. Het succesvolle duo Yeoman/Blake staat garant voor een geestige tekst en humoristische, vlot getekende illustraties in pen en waterverf. In dezelfde…Lees verder

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing.

Suggesties