Boek
Nederlands

Op zoek naar een sint

Pim Lammers (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Op zoek naar een sint
×
Op zoek naar een sint Op zoek naar een sint
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sint wil dit jaar rust. Er komt geen feest. Dan kan toch niet! Faat en Jaap gaan op zoek naar een Sint. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2, AVI 1
Titel
Op zoek naar een sint
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048738441 (hardback)

Besprekingen

Faat heeft haar schoen gezet maar hij is leeg. Net als die van Jaap. Dan krijgt juf een kaart van Sint: hij komt dit jaar niet, Sint neemt rust. Geen Sintfeest kan niet volgens Jaap en Faat, ze gaan op zoek naar een eigen sint. Buurman Bert wil wel sint zijn maar de juf herkent hem meteen en wordt boos. Misschien kan de hond wel sint zijn, maar ook dat gaat mis. Ondertussen is Sint alle rust zat. Snel gaat hij alsnog naar de klas van Faat en Jaap. Eerst vertrouwen ze het niet maar al gauw zijn ze blij dat het feest toch doorgaat. Knap geschreven, spannend verhaal voor beginnende lezers in vanzelfsprekend divere setting. Korte zinnen, alleen eenlettergrepgige woorden, geen hoofdletters, wel interpunctie. De tekeningen op iedere spread zorgen voor nog meer vaart en levendigheid. Deeltje uit de nieuwe serie 'Leren lezen'*, herkenbaar aan het kleine formaat en de rug in glansfolie met vrolijke stippen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties