Boek
Nederlands

De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis

Peter Frankopan (auteur)
+1
De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis
×
De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis

De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis

Geschiedenis van de Zijderoutes in Azië, die destijds een handelsnetwerk vormden tussen het oostelijke Middellandse-Zeegebied en Oost-Azië.
Titel
De zijderoutes : een nieuwe wereldgeschiedenis
Auteur
Peter Frankopan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silk roads
Uitgever
Houten: Spectrum, 2017
750 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9789000315703 (hardback)

Besprekingen

Peter Frankopan, een innovatieve historicus van de Universiteit van Oxford, presenteert hier een andere kijk op de wereldgeschiedenis, een die meer oostwaarts is georiënteerd. Hij legt de nadruk op het gebied tussen het oostelijk deel van de Middellandse Zee en de Himalaya en vindt dat de hedendaagse kijk op de geschiedenis het verleden van dit enorme gebied heeft weggedrukt. Frankopan meent dat de aardschokken in de wereldgeschiedenis, zoals de opkomst en de neergang van wereldrijken en -godsdiensten, verliepen via een netwerk van routes die werkten als "'s werelds centrale zenuwstelsel". De pest, oorlogen, handelswaren, ideeën: ze kwamen allemaal via wereldroutes. The Economist spreekt van een ambitieus boek, dat niet op alle punten overtuigt. Het boek brengt een overweldigende hoeveelheid historische feiten bij elkaar en plaatst ze in een verrassende, lumineus gevonden context. In meer dan 600 pagina's trekt de wereldgeschiedenis in zevenmijlslaarzen voorbij. Een atlas bij het leze…Lees verder

Over Peter Frankopan

CC BY 3.0 - Foto van/door The Conversation

Peter Frankopan is een historicus aan de universiteit van Oxford.

Leven en werk

Frankopan is gespecialiseerd in de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied, Rusland, het Midden-Oosten, Perzië, Centraal-Azië en verder gelegen gebieden, in de betrekkingen tussen het christendom en de islam, en in middeleeuwse Griekse literatuur.

Frankopan heeft geschiedenis gestudeerd aan Jesus College aan de Universiteit van Cambridge en haalde zijn doctoraat aan Corpus Christi College van de Universiteit van Oxford. In 1997 werd hij postdoctoraal onderzoeker (junior research fellow en vanaf 2000 senior research fellow) aan Worcester College. Hij is directeur van het Oxford centre for Byzantine Research. Hij is lid van de Royal Historical Society, de Royal Society of Arts, het Royal Anthropological Institute en de Royal Asiatic Society. Hij heeft deel uitgemaakt van het Kroatische internationale cricketteam.

Frankop…Lees verder op Wikipedia