Boek
Nederlands

Ik kan wachten : alles over geduld

Pauline Oud (auteur)
+1
Ik kan wachten : alles over geduld
×
Ik kan wachten : alles over geduld Ik kan wachten : alles over geduld

Ik kan wachten : alles over geduld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Soms moet je wachten op iets wat je graag wilt, zoals van de glijbaan gaan. Dan moet je geduld hebben: maar wat is dat precies? Informatief prentvertelling met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Ongeduldig zijn
Titel
Ik kan wachten : alles over geduld / tekst en illustraties Pauline Oud
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789044850321 (hardback)

Besprekingen

Een informatief prentvertelling om kinderen leren geduldig te zijn. Aan de hand van de verhalen leren kinderen op een speelse manier wat het betekent om geduldig te zijn. Zo leren ze te wachten op hun beurt bij de glijbaan, wachten totdat de aardbeien gegroeid zijn en blijven oefenen tot ze beter worden in skeeleren. In warme stijl geschreven. Met vriendelijke gekleurde illustraties. Pauline Oud (Hilversum, 1963) is o.a. schrijver, grafisch ontwerper, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: ‘Ik, jij & wij sociale waarden*’. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia