Boek
Nederlands

Grumor in groep 8

Paul Van Loon (auteur), Silvie Buenen (illustrator)
+1
Grumor in groep 8
×
Grumor in groep 8 Grumor in groep 8
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jimmy RIP heeft een hekel aan lezen. Tot zijn zombiemoeder een boek voorleest over een een coole weerwolf, een sluwe vampier en een slimme geest. Eigenlijk gaan de zes verhalen over henzelf! Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Grumor in groep 8
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Silvie Buenen
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Grumor in groep acht
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2020
229 p. : ill.
ISBN
9789025880187 (hardback)

Besprekingen

Zombiemoeder RIP wil samen met haar vampierkinderen Ernst en Jimmy en haar dochter geest Lea iets leuks doen. Voorlezen bij de open haard, want dat hoort zo. Het boek dat ze voorleest staat vol met verhalen over hen zelf. Zo komt er bijvoorbeeld nepfamilie op bezoek van de firma Monstermeppers om het hele gezin RIP uit te roeien, doen Ernst en Jimmy mee aan een talentenjacht waarmee ze alle andere deelnemers de stuipen op het lijf jagen, verzamelen ze bijzondere kaartjes van Pokkemonsters en vinden ze een hele zeldzame Dark Draculard kaart. Maar de kinderen RIP gaan ook naar school en maken op het schoolkamp indruk met hun muziek. Het boek bevat zes griezelige verhalen, luchtig en vol humor geschreven waardoor ze nooit te eng worden. Kinderen en hun ouders zullen veel plezier beleven aan dit boek dat zich uitstekend leent om voor te lezen. Bevat veel zwart-witte illustraties. Ruime bladspiegel en een prettig leesbaar lettertype, met af en toe afwijkende typografie om iets te benadrukk…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia