Boek
Nederlands

Choco het mini paardje viert feest

Nicolle Christiaanse (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Choco het mini paardje viert feest
×
Choco het mini paardje viert feest Choco het mini paardje viert feest
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Roos mag bruidsmeisje zijn op de bruiloft van haar tante. Dat wil Kris heel graag zien. Ze gaat kijken bij het stadhuis. En ze neemt pony Choco mee. Is dat wel een goed idee? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Paarden, Huwelijk
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Choco het mini paardje viert feest
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Choco het minipaardje viert feest
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
29 p. : ill.
ISBN
9789020678536 (hardback)

Besprekingen

Kris en Roos zijn dol op hun minipaardje Choco. Als Roos bruidsmeisje mag zijn op het huwelijk van haar tante, besluit Kris om samen met Choco een kijkje bij het stadhuis te gaan nemen. Daar aangekomen zien ze iedereen naar binnen gaan en dan lopen ze er heel zachtjes achteraan. Maar dat blijft niet onopgemerkt. Het wordt daardoor wel een heel bijzondere bruiloft, waaraan Choco nog een belangrijk aandeel heeft. Vrolijk eerste leesboekje voor kinderen midden groep 4. Aardig verhaaltje waarin ook de gedachten van Choco worden verwoord. Korte zinnen en een duidelijk lettertype. De licht karikaturale, vrolijke illustraties in heldere kleuren passen goed bij het verhaal. Ook de voorste en achterste schutbladen zijn geillustreerd. Vierde deeltje over het minipaardje Choco in de serie 'Leren lezen met Kluitman'*. Verzorgde uitgave. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties