Een gerenommeerd reisfotografe wordt geconfronteerd met een ingrijpende medische diagnose. Tijdens de feestdagen vertelt ze haar jonge assistent over een kerst tientallen jaren terug, en over de liefde die haar leven voorgoed veranderde.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
De wens
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wish
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
399 p.
ISBN
9789022597576 (paperback)

Besprekingen

Een ontroerend romantisch verhaal over herinneringen aan een verloren liefde en lijden aan een ernstige ziekte. In 1996 wordt de zestienjarige Maggie Dawes naar een tante op een afgelegen eiland in North Carolina gestuurd. Daar ontmoet ze Bryce, een van de weinige andere tieners op het eiland. Door hem voelt ze zich minder eenzaam, en bovendien leert hij haar fotograferen. Drieëntwintig jaar later is Maggie een gerenommeerd reisfotograaf en runt ze een succesvolle galerie. Na een confronterende kankerdiagnose moet ze onverwacht thuisblijven tijdens de feestdagen. Terwijl Maggie samen met haar jonge assistent, op wie ze steeds meer leunt, de laatste dagen van het jaar aftelt, vertelt ze hem over een kerst tientallen jaren terug – en over de liefde die haar leven voorgoed veranderde. ‘De wens’ is toegankelijk en meeslepend geschreven. Nicholas Sparks (1965) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, scenarioschrijver en filmproducent. Hij schreef tientallen boeken en zijn werk…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia