Boek
Nederlands

Voor Saar!

Mirjam Mous (auteur), Hester van de Grift (illustrator)
Koen heeft een beer voor Saar. Maar de beer raakt zoek. Dan maar een poes in de doos. Maar poes is boos. Wat nu? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes, Ruilen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Voor Saar!
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Hester van de Grift
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020 | Andere uitgaves
21 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719266 (hardback)

Besprekingen

Saar is jarig. Koen koopt een beer voor haar. Maar de beer valt uit de doos. Koen stopt er een kat in. Maar die wordt boos. dan ruilt hij de kat voor een reep van Noor. Zo gaat het ruilen door, tot Koen met een verrassend cadeau bij Saar komt. De eenvoudige tekst zonder hoofdletters staat in korte tekstblokken aan de bovenkant van de paginagrote illustraties. De korte zinnen zijn onder elkaar gedrukt. Dit leesboekje uit de reeks Sterretjes voor kinderen die wat meer tijd nodig hebben om te leren lezen, sluit aan bij kern 4 van de leesmethode Veilig leren lezen. Voor beginnende lezers na ca. negen weken leesonderwijs, AVI-M3. Nu met meelees-cd* (ca. 10 min.) waarop de tekst op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia

Suggesties