Boek
Nederlands

Waar is Belladonna?

Mieke Hallemans (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Titel
Waar is Belladonna?
Auteur
Mieke Hallemans
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789058387202 (hardback)

Besprekingen

Waar is Belladonna? is het derde boek van de zussen Hallemans over de heks Belladonna en haar vriendinnen, na Belladonna leert vliegen en Belladonna krijgt bezoek.
Het is volop winter in het Manenwoud. De heksen willen gaan schaatsen en sleeën, en een van hen stelt voor om dat uitje te combineren met een winterpicknick. Terwijl haar vriendinnen op het ijs spelen en picknicken, is Belladonna vooral gefascineerd door de ijskristallen en bevroren blaadjes onder haar loep. En zoals dat wel vaker gaat met nieuwsgierige, wat verstrooide meisjes, loopt ze zonder het te beseffen steeds dieper het bos in. Wanneer het ’s avonds harder begint te sneeuwen, vindt ze de weg niet meer terug… Haar vriendinnen zijn ongerust, maar omdat er een sneeuwstorm op komst is, besluiten ze toch naar huis te gaan en daar een oplossing te zoeken. Dankzij hun glazen bol en met de hulp van de bosdieren weten ze Belladonna de volgende ochtend terug te vinden. 
Het verhaal is best leuk,…Lees verder
Het heksje Belladonna woont met vier andere heksen, katten en een hond op Heksenhove. Het is er een gezellige bende. Belladonna is een echte dierenvriend en omdat het winter is, voert ze de dieren in het Manenwoud. Als ze een winterpicknick houden en warm aangekleed met mutsen en sjaals gaan schaatsen, loopt Belladonna het bos in en verdwaalt. Gelukkig ontmoet ze Serafien de ree die bij haar blijft. De andere heksen zijn ongerust, maar moeten vanwege een sneeuwstorm naar huis. Kan de oude toverbol hen vertellen waar Belladonna is? Derde* oblong prentenboek over Belladonna. Paginagrote cartoonachtige, fleurige illustraties waarop veel te zien en te ontdekken is (in het bos, in huis, bij de vijver). De sfeervolle illustraties met verschillend perspectief (en profiel, vogelperspectief) vertellen het verhaal. De hier en daar wat kneuterige (‘Joepie, het gaat sneeuwen!’) en uitgebreide tekst sluit hierop aan. De tekst staat op een wit vlak naast de illustraties. Eenvoudig woordgebruik, kor…Lees verder