Strip
Nederlands

Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen

Merho (auteur)
+1
Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen
×
Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen

Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Dit album bevat twee kerst-kortverhalen.

In Van de os op de ezel worden de juwelen van Moemoe gestolen tijdens de première van een kerstspel, met de familie Kiekeboe in de hoofdrollen. De toneelmeester is de hoofdverdachte, maar ook de criticus Ton Deuze heeft een alibi nodig.

In Een witte kerst wordt de bekende bacterioloog Aubin Marie bestolen en neergeslagen door de k

Bevat
Van de os op de ezel
Een witte kerst
Titel
Moet er nog sneeuw zijn : twee kerstverhalen
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2010
47 p. : ill.
ISBN
9789002241765 (paperback)

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia