Strip
Nederlands

De heeren van Scheurbuyck

Merho (auteur)
+1
De heeren van Scheurbuyck
×
De heeren van Scheurbuyck De heeren van Scheurbuyck

De heeren van Scheurbuyck

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De heeren van Scheurbuyck
Auteur
Merho
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002 | Andere uitgaves
46 p.
ISBN
90-02-21142-2

Besprekingen

Kiekeboe bestaat 25 jaar. Het 92ste album is er, letterlijk, één met een gouden randje rond. En voor de zoveelste maal vliegen voor Fanny de hartjes in het rond. Nu is Kevin de hartenbreker van dienst, een student kunstgeschiedenis die een euro bijverdient als gids in de ruïnes van kasteel Scheurbuyck. Ook al heeft Marcel nog nooit van Scheurbuyck gehoord, toch weet hij perfect de weg in het kasteel. Hij blijkt zelfs te weten dat er een geheime gang bestaat en een schat, Kiekeboe moet in een vroeger leven op het kasteel gewoond hebben. Een parapsycholoog hypnotiseert hem en Marcel herbeleeft zijn leven als hofnar en raakt betrokken in de strijd om de troon.

De Heeren van Scheurbuyck is Merho goes Vandersteen. Het is niet professor Barabas die onze helden met de teletijdmachine naar het verleden flitst, maar net als in de Blauwe reeks van Suske en Wiske -- de verhalen waarin Sidonia en Jerom niet meedoen -- verschijnt een anders-begaafde ten tonele.

Het grappige en orig…Lees verder
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot. Jubileumuitgave met zilverkleurig omslag ter gelegenheid van het feit dat 25 jaar geleden het eerste album uit deze serie gepubliceerd werd.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia