Strip
Nederlands

99 plus

Merho (auteur), Dirk Stallaert (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
99 plus
×
99 plus 99 plus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Het moest een feestelijke viering worden, met een groots buurtfeest, een vernieuwd interieur en een gastoptreden in het televisieprogramma Terugblikken.

Als klap op de vuurpijl verneemt Kiekeboe dat zijn aartsvijand Dédé la Canaille overleden is. Kortom, het feest kan niet meer stuk.

Maar... is Dédé wel echt zo dood als het lijkt? En wie is de geheimzinnige Legrand die K

Extra onderwerp
avontuur, strips
Titel
99 plus
Auteur
Merho
Medewerker
Dirk Stallaert Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2016
46 p. : ill.
ISBN
9789002242120 (paperback)

Besprekingen

Om het publiek op te warmen voor dit jubileumnummer heeft Merho de komiek Heert Goste ingehuurd. De familie Kiekeboe vindt deze hansworst een vervelende snuiter en stuurt hem de deur uit, maar een komiek laat zich niet zomaar wegdrummen.

De Kiekeboes genieten van hun nieuwe meubelen, Constantinopel is reuzeblij met de nieuwe televisie en Marcel springt een gat in de lucht als hij verneemt dat Dédé dood is.

Goegebuer en Van der Neffe vechten ondertussen een strijd uit om de rechten van "Kiekeboe 100" te verkrijgen. Alles gaat zijn gewone gangetje, maar niets is wat het schijnt. Er lopen individuen rond die Kiekeboe naar het leven staan.

Heert Goste blijkt een vermomd futuristisch monster te zijn: 99 Plus, een gefrustreerd, want genegeerd stripfiguurtje. De uitgeverij heeft indertijd de avonturen van Kiekeboe verkozen boven die van 99 Plus en dat ligt het beestje nog steeds zwaar op de maag. De dood van Dédé was opgezet spel. Dame Thea heeft de crimineel ontvoerd en…Lees verder
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties