Boek
Nederlands

Hygge : de Deense kunst van het leven

Meik Wiking (auteur)
+1
Hygge : de Deense kunst van het leven
×
Hygge : de Deense kunst van het leven Hygge : de Deense kunst van het leven

Hygge : de Deense kunst van het leven

Het Deense woord hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid.

Hygge is het gevoel dat je krijgt als je met warme gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt, voor het haardvuur terwijl het buiten donker, koud en stormachtig weer is. Of dat gevoel wanneer je met je beste vrienden samen thuis eet en een go
Titel
Hygge : de Deense kunst van het leven
Auteur
Meik Wiking
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little book of hygge : the Danish way to live well
Uitgever
Utrecht: Lev., © 2016
287 p. : ill.
ISBN
9789400508187 (hardback)

Besprekingen

Denemarken is een van de gelukkigste landen ter wereld. De auteur, onderzoeker aan het Happiness Research Institute in Kopenhagen, schrijft dat toe aan 'hygge', de Deense kunst van leven. Hij probeert antwoord te geven op vragen als: hoe creëer je hygge? Wat is het verband tussen hygge en geluk? Wat is hygge precies? Hij doet dat aan de hand van een aantal thema's zoals licht (vooral kaarslicht) kameraadschap, eten en drinken (met enkele recepten), kleding, woninginrichting, hygge-activiteiten, een hygge-rondleiding door Kopenhagen, en zomer-hygge. Tot slot wordt ingegaan over vijf aspecten van hygge en hygge en geluk. Leuke, rijk geïllustreerde gids. Voor mensen, die net als de Denen, hygge willen omarmen. Ook over hygge: 'Hygge : het geheim van de Deense lifestyle: gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven'* (2016) door Marie Søderberg en coauteur Kathrine Højte Lynggaard.