Boek
Nederlands

Vlinder

Martine Kamphuis (auteur)
+1
Vlinder
×
Vlinder Vlinder
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Farida heeft het moeilijk nu haar vriendje en beste vriendin meer tijd met elkaar doorbrengen dan met haar. Maar dan ontmoet ze Tess, een meisje dat er net zo eenzaam uitziet als Farida zich voelt. Tess is pas echt ongelukkig: ze is zelfs opgenomen in een psychiatrische kliniek. De meisjes vinden steun bij elkaar en algauw ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee. Farida is blij dat zij e
Titel
Vlinder
Auteur
Martine Kamphuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2022
220 p.
ISBN
9789021682839 (paperback)

Over Martine Kamphuis

CC BY 3.0 - Foto van/door Eric van Dijk

Martine Kamphuis (1963) is een Nederlands schrijfster.

Kamphuis studeerde geneeskunde en is werkzaam als psychiater. Ze publiceerde onder andere enkele artikelen met betrekking tot haar vakgebied. In 2006 verscheen haar debuut, de psychologische thriller Vrij. In 2007 bracht Uitgeverij Averbode haar eerste kinderboek uit in de reeks van Vlaamse Filmpjes.

Kamphuis heeft drie zoons, die als proeflezers fungeren voor haar jeugdboeken. Ze won tweemaal de John Flandersprijs. De vertaalrechten van een aantal van haar boeken werden verkocht aan de Duitse uitgever Droemer Knaur.

Bibliografie

Volwassen literatuur
  • 2006 - Vrij (De Arbeiderspers)
  • 2007 - Ex (De Arbeiderspers)
  • 2008 - Kift (De Arbeiderspers)
  • 2008 - Liefste (Kerstverhaal Margriet)
  • 2009 - Ziek (De Arbeiderspers)
  • 2011 - Vakantie (Kort verhaal, in de bundel Verrassing!, De Crime Compa…Lees verder op Wikipedia