Een jonge vrouw, die in 1839 wacht op een geschikte man om mee te trouwen, moet na het overlijden van haar vader het familielandgoed beheren. Een bijzondere gast biedt advies, maar haar motieven zijn onduidelijk.
Titel
Julia
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2022
380 p.
ISBN
9789460686054 (paperback)

Besprekingen

Een historische roman over liefde en verlies in de reeks 'Vrouwen van Vechtlust'. Het boek volgt het verhaal van Julia Bentinck van Thoringen in 1839, een debutante. Verschillende geïnteresseerde jongemannen bieden zich aan, maar Julia wacht geduldig tot een geschikte man voorbijkomt. Als haar vader plotseling overlijdt, moeten Julia en haar moeder het alleen zien te redden. Een bijzondere gast biedt advies, maar haar intenties met het familielandgoed zijn onduidelijk. In zachtaardige, zeer toegankelijke stijl geschreven.Mariëtte Middelbeek (1983) is een Nederlandse auteur en journalist. Haar eerste roman, 'Single & sexy', kwam uit in 2009. Daarna volgden meer feel-goodromans, bundels met waargebeurde verhalen en thrillers voor jeugd en voor volwassenen. In 2021 verscheen de historische roman ‘Anna'*, het eerste deel in de serie 'Vrouwen van Vechtlust'. Onder het pseudoniem Linda van Rijn schrijft Mariëtte vakantiethrillers, waarvan er inmiddels meer dan 30 zijn verschenen. Van de boe…Lees verder

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Als schrijfster heeft Middelbeek meer naamsbekendheid en grotere successen geboekt onder haar schrijverspseudoniem Linda van Rijn.

Biografie

Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boe…Lees verder op Wikipedia