Als de dochter van een graaf een schilderij vindt, gooit dat haar hele leven overhoop.
Titel
Anna
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2021
411 p.
ISBN
9789460684753 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 18-jarige Anna is dochter van een vermogende graaf en haar ouders hebben een geschikte huwelijkskandidaat op het oog. Alleen: Anna vindt hem maar niks. Als er brand uitbreekt op het landgoed vindt Anna een prachtig schilderij dat een familiegeheim onthult. Het zet de hele wereld van Anna op zijn kop en maakt haar toekomst zeer onzeker. Deze historische roman is het eerste deel in een serie over vrouwen op landgoed Vechtlust. Het verhaal speelt rond 1819 en huwelijken worden vooral gesloten uit economisch belang. Vrouwen hebben niets te vertellen. De adel leeft in luxe en heeft geen idee hoe het is om arm te zijn. Bovendien hebben ze allerlei vooroordelen over hun personeel en arbeiders. Een nadeel is dat iedereen wordt aangesproken met de volledige titels, dat doet wat overdreven aan en maakt het verhaal onnodig traag. Het boek is te vergelijken met series als de zeven zusters, een hoofdlijn die verder wordt uitgediept door het verleden. Het is een boeiend verhaal dat een mooi beel…Lees verder

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Als schrijfster heeft Middelbeek meer naamsbekendheid en grotere successen geboekt onder haar schrijverspseudoniem Linda van Rijn.

Biografie

Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boe…Lees verder op Wikipedia