Boek
Nederlands

Jazzy in de jungle

Lucy Cousins (auteur)
+1
Jazzy in de jungle
×
Jazzy in de jungle Jazzy in de jungle

Jazzy in de jungle

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Ringstaartmaki Jojo is in de jungle op zoek naar haar baby Jazzy. Groot prentenboek met duidelijke tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Jazzy in de jungle
Auteur
Lucy Cousins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jazzy in the jungle
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789025884109 (hardback)

Besprekingen


Ook in Jazzy in de Jungle (Lucy Cousins) draait alles om de dieren in de jungle. Van Lucy Cousins hoeven we blijkbaar geen verrassingen of evoluties meer te verwachten. Haar boeken wentelen zich steevast in haar gekende stijl, die bij een ruim publiek goed doet. Robuust gepenseelde zwarte lijntekeningen, opgevuld met vlakke sterke kleuren en geborstelde motieven. Een beetje grof en potig, maar tegelijk heel lief en kleurrijk. De dieren blijven hier dieren, ook al worden hen woorden in de mond gelegd. Het is één lang zoekspelletje in de jungle. Jazzy is een baby vosaapje die verstoppertje speelt met zijn mama Jojo, maar vooral met de lezer. Zeg maar kijker, want het boek is een lange zoektocht door het dichte gebladerte van het oerwoud. De bladzijden zijn uitgestanst in de vorm van bladeren, bomen en struiken, en hier daar zitten gaatjes waarachter oogjes gluren. De gaatjes worden langs beide kanten gebruikt wat tot leuke effecten en verrassingen leidt.

Bladzijden dra…Lees verder
Prentenboek met duidelijke tekeningen in de bekende, maar steeds verrassende stijl van deze illustrator. Veel groen op de achtergrond van de jungle waar mama Jojo baby Jazzy zoekt,maar steeds de oogjes van een ander dier ziet die hem ook niet ziet. Op het laatst zoeken alle dieren mee en wordt Jazzy achter een (boom)flap gevonden. Een herhaalverhaal dat qua tekst zelfs wat saai is maar qua uitvoering uniek en prachtig uitgevoerd. De meeste bladzijden zijn afgesneden langs planten en bomen. Stevig papier, desondanks kwetsbaar. Leuke eerste kennismaking met uitheemse diersoorten, heerlijk om op je tweede jaar al de rode ibis te kunnen herkennen, ondanks dat de kritische kijker zou kunnen opmerken dat de ringstaartmaki (mama en baby) niet matcht met een miereneter e.d., aangezien de eerste uitsluitend op Madagaskar voorkomt. Vanaf ca. 2 jaar.