Boek
Nederlands

Rik en de paashaas

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de paashaas
×
Rik en de paashaas Rik en de paashaas

Rik en de paashaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik maakt op school een paasmandje. Thuis schildert hij eitjes. Het is nu bijna Pasen en dan komt de paashaas. Op paasmorgen zoekt Rik in de tuin naar paaseitjes en daarna is het feest met de hele familie. Prentenboek met zoekopdrachten.
Onderwerp
Paaseieren, Tellen
Titel
Rik en de paashaas
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789002247576 (hardback)

Besprekingen

Het schattige jongetje Rik, een creatie van Liesbet Slegers, heeft al heel wat beleefd. Hij ging op stap door de stad, op bezoek bij de dieren, bij de Kerstman en bij Sinterklaas, en telkens konden de lezers met hem mee zoeken en kijken, en zo een nieuw feest of nieuwe dingen in de wereld en hun omgeving ontdekken. In Rik en de paashaas maakt Rik kennis met het paasfeest en met de haas die op die dag eieren rondbrengt. Net als in de vorige zoekboeken kan de lezer mee kijken en zoeken in de wereld van Rik. Want welk feest leent zich beter voor een uitgebreide zoekactie dan Pasen? Je zou verwachten dat het eitjes zoeken al snel gaat vervelen, maar het boek is zo opgebouwd dat de kinderen het zoeken ongetwijfeld even leuk zullen vinden als het live zoeken naar chocolade eieren. Er komt trouwens meer kijken bij Pasen dan eieren alleen.
Slegers heeft ook in dit boek een vrolijke en kleurrijke stijl die jonge kinderen meteen aanspreekt. De grote figuren maken het zoeken ook niet…Lees verder
Het is lente en op elf dubbelpagina’s volgen we Rik die naar school gaat en daar een mooi paasmandje maakt. Thuis versiert hij eitjes en de paashaas maakt het werk af door zelf ook kippeneitjes te versieren en chocolade-eitjes te maken. Die verstopt hij bij Rik in de tuin. Met Pasen gaat Rik enthousiast rapen. Dat wordt een groot feest. Onder elke spread worden zes vragen gesteld, gemarkeerd door een cirkeltje in vijf verschillende kleuren. Steeds moeten we iets zoeken (in het bijzonder Riks poes, die zich op elke pagina heeft verstopt), iets tellen, kleuren en voorwerpen benoemen en eenvoudige situaties beoordelen. Linksboven staat een bij de diverse scènes passend verhaaltje van enkele regels, in een duidelijke, schreefloze letter. Achterin zijn in verkleinde vorm alle taferelen opgenomen met de oplossingen van de vragen erin aangeduid. Die corresponderen met de eerder genoemde gekleurde cirkeltjes. Dit zoekboek stemt vanaf het omslag vrolijk door de kleurige, vriendelijke, grappige…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia