Kaatje in het bos

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje in het bos
×
Kaatje in het bos Kaatje in het bos

Kaatje in het bos

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Titel
Kaatje in het bos / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044830682 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de herfst gaat Kaatje met mama en papa naar het bos. Dat is vol verrassingen, want overal waar Kaatje kijkt, ontdekt ze boeiende dingen. Er zijn blaadjes, nootjes en paddenstoelen, maar ook vogels, een eekhoorn, een konijn, een slakje en allerlei kriebeldiertjes. Ook spelletjes zijn leuk: verstoppertje spelen of stappen op een omgevallen boomstam. Wie goed kijkt, kan in het bos veel ontdekken. De voorleestekst staat in een felgekleurd kader op de linkerbladzijden. Het is een eenvoudige, beschrijvende tekst die verwijst naar de omkaderde prenten op de rechterbladzijden. Dat zijn vrolijke, zwartomlijnde prenten die tonen wat Kaatje in het bos beleeft en wat ze allemaal ontdekt. De ouders van Kaatje blijven buiten beeld, maar zijn veelal via hun voeten of een hand wel duidelijk vlakbij. Dit bijna vierkante prentenboek heeft een omslag met twee afgeronde hoeken en stevige glanzende bladzijden die tegen een stootje kunnen. Het sluit aan bij de talrijke prentenboeken over Kaatje en haar …Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia