Boek
Nederlands

Ik en de wilde dieren

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Ik en de wilde dieren
×
Ik en de wilde dieren Ik en de wilde dieren

Ik en de wilde dieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dit is een aap en dit is een pinguïn. Weet je wat ze graag doen? Er zijn ook dieren die in zee of in het bos leven. Vierkant prentenboekje met eenvoudige kleurenillustraties waarin een jongetje (ik-figuur) vertelt over de wilde dieren om hem heen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Ik en de wilde dieren
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[60] p. : ill.
ISBN
9789044828900 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante prentenboekje met gewatteerd omslag en twee afgeronde hoeken komen dieren aan bod die in de natuur leven, achtereenvolgens wilde dieren, dieren in de zee en in het bos. De verdeling is wat onevenwichtig, respectievelijk veertien, zeven en vijf. Bij ‘diertjes in de zee’ gaat het, ondanks het verkleinwoord, vooral om grote dieren zoals de walvis en de ijsbeer. En de beer en de wolf zullen we gelukkig niet snel in onze bossen tegenkomen, maar een jong kind kan dat door dit boekje wel denken. Elk dier heeft een dubbele pagina. Ze zijn tegen een lege, witte achtergrond in duidelijke, dikke, zwarte lijnen getekend en ingekleurd met sprekende, hun natuurlijke kleuren. De drieregelige, eenvoudige tekst noemt van elk dier twee eigenschappen. De auteur/illustrator heeft al vele uitgaven voor heel jonge kinderen gemaakt; in deze reeks verschenen al vijf deeltjes, waaronder het vergelijkbare ‘Ik en de dieren’*. Verzorgde uitgave om interactief mee bezig te zijn met kleintjes vana…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties