Boek
Nederlands

De hut van das

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Das heeft een hut. Dat wil Big ook. En Haas en Lam. Mag dat van Das? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Hutten bouwen
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
De hut van das
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2019
29 p. : ill.
ISBN
9789020678437 (hardback)

Besprekingen

Lida Dijkstra schreef voor de serie 'Leren lezen met Kluitman' een aantal boeken in de reeks over de klas van Mees Bok. Mees Bok heeft onder andere een das, een lam, een pup en een haas in zijn klas. In dit vijfde deel spelen zij buiten. Das maakt een boomhut en wil eigenlijk niet dat iemand erbij komt: het is zijn hut. Maar zijn vriendjes weten daar wel wat op: ze helpen das om de hut nog mooier te maken. Zo maakt big een dak, maakt lam gordijnen en een touwladder en haalt pup gele verf om de hut te schilderen. Samen maken ze de hut beter en gezelliger. Ze blijven er zelfs slapen, en mees bok houdt de wacht in een tent onder de boomhut. Een verhaaltje in heel korte zinnen met enkel eenlettergrepige woorden. Er worden pictogrammen gebruikt om aan te geven welk dier iets zegt. Met vrolijke, aantrekkelijke kleurenillustraties van Ina Hallemans. Meeluisterboek met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een hbo voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was student-assistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn reis …Lees verder op Wikipedia

Suggesties