Boek
Nederlands
Joona Linna krijgt te maken met een seriemoordenaar die complexe raadsels achterlaat waarmee de politie de moorden kan stoppen.
Titel
Spin
Auteur
Lars Kepler
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Spindeln
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2022
509 p.
ISBN
9789403107516 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (509 blz.) Scandinavische thriller waarin Joona Linna en Saga Bauer gezamenlijk een seriemoordenaar proberen te stoppen. Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaartkaart met een bericht over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Nu wordt er een bijna vergaan lijk gevonden, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen. In prettige, toegankelijke stijl geschreven. Lars Kepler (1966) is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna veroverden ze de wereld. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland en Vlaanderen een miljoen exemplaren verkocht.

Over Lars Kepler

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse echtpaar Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril. Het stel debuteerde in 2009 met hun thriller 'Hypnose'.

Bij aanvang was de persoon achter het pseudoniem Lars Kepler onbekend. Het was de bedoeling van Ahndoril en Coelho om dit voorlopig zo te houden.

De Zweedse krant Aftonbladet wist echter genoeg bewijzen te verzamelen om hard te maken dat Ahndoril en Coelho achter dit pseudoniem zaten.

Het pseudoniem Lars Kepler is een verwijzing. De naam Lars komt van de Zweedse misdaadschrijver Stieg Larsson, hij heeft het duo namelijk geïnspireerd om ook misdaadboeken te gaan schrijven. Kepler komt van de wetenschapper Johannes Kepler hij heeft namelijk een van de grootste mysteries opgelost: het was zijn calculatie over de banen van de planeten die de weg heeft geopend voor Newtons scripties over zwaartekracht.

Bibliografie

Joona L…Lees verder op Wikipedia